SUPPORTER: Micky er henrykt over å igjen få se Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Men ikke alle er like positive. Foto: Christian Monge Hugsted / Dagbladet
SUPPORTER: Micky er henrykt over å igjen få se Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Men ikke alle er like positive. Foto: Christian Monge Hugsted / DagbladetVis mer

Ole Gunnar Solskjær ny United-manager

Solskjær har fansen i ryggen: - Alle elsker ham

Men ikke alle er like positive til nordmannen: - Jeg ser ikke logikken, sier en supporter.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er ansatt som manager i Manchester United, og returnerer til byen som gjorde nordmøringen verdenskjent.

Ingen klubben kan skryte på seg å ha like mange supportere verden rundt, og jobben som United-manager medfører enormt med oppmerksomhet.

Få vet det bedre enn Solskjær, som i rollen som spiller og reservelagstrener, allerede har tilbrakt 14 år i klubben.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer

At han nå vender tilbake blir mottatt med både glede, skepsis og overraskelse blant klubbens supportere.

- Må få skipet på rett kurs

Solskjærs navn runger regelmessig ut over Old Trafford på kampdag, og det er ingen grunn til å tro at supporterne vil slutte å synge om den populære nordmannen nå som han er tilbake.

Banneret med «2OLEGEND» har hengt på tribunen i alle år, noe som manifesterer Solskjærs status som en publikumsfavoritt. For populariteten hans har ikke falt med åra.

- Det er en fantastisk idé! Jeg har dratt på stadion i alle år, sett Ole Gunnar spille her, og elsket ham. Han er det United trenger, for de trenger noen som kjenner klubben inn og ut, mener den lokale supporteren, Micky.

Han er glad for å være kvitt José Mourinho, og tror klubben lenge har tenkt på Solskjær som en mulig midlertidig løsning.

- Han må få skipet på rett kurs. Han vil få fansen på sin side, spillerne vil følge ham, og sammen vil de dra dette i den rette retningen.

FANS: Ole Gunnar Solskjær får denne gjengen i ryggen. Foto: NTB Scanpix
FANS: Ole Gunnar Solskjær får denne gjengen i ryggen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skeptisk

Dagbladet møtte også på United-supporteren Nick utenfor Old Trafford. Han er ikke like positiv som mange andre med rødt hjerte.

- Jeg ser ikke logikken. Jeg skjønner det med at han er en tidligere United-spiller, men jeg skjønner ikke hvorfor de går for ham når de allerede har Carrick. Han kjenner spillerne og har vært med dem gjennom hele sesongen. Dette ville vært en perfekt anledning for ham til å få mer erfaring, sier Nick til Dagbladet.

Selv om han er skeptisk til Solskjær, er han imidlertid helt sikker på at fansen vil ta ham godt imot.

- De vil omfavne han. Alle elsker han. Det vil hjelpe å se et kjent ansikt på benken. Det er viktig at det er folk som kjenner klubben, mener han, og håper at Solskjær sammen med andre kjente fjes som Nicky Butt, Paul Scholes og Michael Carrick kan bringe tilbake lidenskapen til klubben.

Nick. Foto: Christian Monge Hugsted / Dagbladet
Nick. Foto: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

- Rød tvers gjennom

Selv om noen ikke er helt sikre på at Solskjær besitter de nødvendige kvalitetene til å lede United, er den generelle stemningen blant United-fansen positiv.

Solskjær skrev seg inn i historiebøkene da han avgjorde Champions League-finalen i Uniteds favør i 1999. Nå håper fansen at han kan gi de nye gode minner fra managerstolen.

- Han har et godt rykte, mye historie og et sterkt bånd til United. Ole var en overraskende ansettelse, men han er rød tvers gjennom. Han kan gi oss selvtillit, lagmoral, og det United handler om; å spille offensiv fotball, underholdning og glede, mener Simon, som også besøkte Old Trafford onsdag.

Simon. Foto: Christian Monge Hugsted / Dagbladet
Simon. Foto: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

Han får støtte av 61 år gamle Clive, som har gått på kamp helt siden George Best var Uniteds store stjernespiller.

- Dette er godt nytt, for han har spilt for Manchester United. Han vil lede oss med hjertet. Han vil få bedre resultater enn Mourinho, og få en fantastisk mottakelse på stadion.

- «We'll bounce back», er Clives klare beskjed.