- Solskjær har gitt meg gode råd

Men Arsenal-klare Håvard (16) vet ikke hvor mye han vil tjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VATS (Dagbladet.no): - Selvsagt vil jeg ha sommerfugler i magen når jeg løper ut på den første Arsenal-treningen sammen med de store stjernene, sier Håvard Nordtveit (16) fra Øvre Vats i Rogaland til Dagbladet.no.

HÅVARD NORDTVEIT:

Posisjon: Forsvar

Født: 21.06-1990

Fødested: Vats

Sivil Status: Ugift

Høyde: 186 cm

Vekt: 72 kg

Klubb: Haugesund siden 2006, Arsenal fra neste måned

Tidligere klubber: SK Vats 94 og Skjold IL

(Kilde: FK Haugesund)

Guttedrømmen har gått i oppfyllelse: 16-åringen har skrevet fireårskontrakt med selveste Arsenal, og i neste uke drar hele familien over til London for å se på forholdene i byen og klubben.

- Men jeg har beina på jorda og plages ikke av stjernenykker. Det er nå det begynner, nå skal jeg prestere, nå må jeg vise at jeg duger. Jeg liker ikke skryt, store ord går inn det ene øret og ut det andre. Jeg vil bare spille fotball, sier Håvard.

Han påstår at han ikke engang vet hvor mye han vil tjene i Arsenal.

- Nei, jeg har ikke sett noen personlig kontrakt, sier unggutten.

- Vi skal ta en liten prat etter at pressefolkene har reist, så får du vite lønna di, smiler rådgiver Jim Solbakken, som ledsaget Håvard i møtet med mediene i dag.

- Helt i hjembygda

Håvard Nordtveit er oppvokst i den lille bygda Vats noen mil øst for Haugesund. Her finnes en bensinstasjon og et gatekjøkken, en nedlagt skole og en stengt landhandel.

GLAD: Og det er da heller ikke noen grunn til annet for Håvard Nordtveit (t.h.) (16), som i går ble klar for Arsenal. Til venstre: rådgiver Jim Solbakken. Foto: Per Lars Tonstad/Dagbladet.no
GLAD: Og det er da heller ikke noen grunn til annet for Håvard Nordtveit (t.h.) (16), som i går ble klar for Arsenal. Til venstre: rådgiver Jim Solbakken. Foto: Per Lars Tonstad/Dagbladet.no Vis mer

Bønder slår gresset og kyr beiter på vollene ned mot vannet. Det er et landskap som turistene og Aslaug Haga elsker, kontrasten til London er enorm.

Borti bakkene her har Håvard Nordtveit sparket ball så lenge han kan huske. Manchester United ble fort favorittlaget, nå er det Arsenal som gjelder.

Til og med på bedehuset og i syforeningen tiskes og hviskes det nok om Arsenal nå, og den røde logoen limes antakelig snart på traktorene i bygda.

Håvard er allerede helt på hjemplassen, for det er enormt når selveste Arsene Wenger kommer til Haugesund for å skrive kontrakt med en 16-åring.

- Arsenal har fulgt med tett i over ett år. En speider har sett meg på svært mange treninger og i mange kamper, både på landslaget og klubblaget. Jeg har aldri møtt han, men er selvsagt smigret over interessen.

- Jeg er seriøs

- Hva er din styrke på banen, hvorfor tror du Arsenal har jaktet på deg?

- Jeg er seriøs, jeg drar ikke til London for å drikke meg full på pub. Foran hver trening setter jeg meg mål, i dag vil jeg bli bedre på det og det feltet. Etter treningene står jeg ofte igjen og øver på pasninger. Jeg er vel nokså rask, har duellstyrke og en god pasningsfot. Nei, nå det blir det selvskryt, dette liker jeg ikke så godt, sier den beskjedne gutten.

- Solskjær har gitt meg gode råd

I bakgrunnen smiler agent Jim Solbakken fornøyd og sier til oss at Håvard kommer til å få fem-ti kamper for Arsenals førstelag kommende sesong.

- En seriøs gutt fra landet, et stort talent, oppsummerer Solbakken.

Sa nei til Man. Utd

I fjor var det Manchester United som ville skrive kontrakt med Håvard Nordtveit. Da takket han nei, han ville gjerne ha ett år til i Norge.

- Nå vil jeg prøve meg. Lykkes jeg ikke, kan jeg bare reise hjem igjen. Som 25-åring ville jeg nok ha angret på at jeg ikke grep denne sjansen. Det er en drøm å komme til en så stor klubb. Jeg skal satse alt, mer kan jeg ikke gjøre, sier Håvard.

Han har kun gått ett år på videregående, og tar med seg skolebøker til London. Utenom fotballen, blir det ikke tid til så mye annet enn spising, soving og skolebøker.

Foreldrene driver en kjøkkenbutikk, og Håvard er ofte med sin mor ut på bygdene og monterer kjøkken.

Overgangen blir altså stor på alle måter, så før han skrev kontrakt med Arsenal, snakket han med en mann som vet alt om livet i engelske Premier League, Ole Gunnar Solskjær.

- Solskjær har gitt meg gode råd

- Ole Gunnar har gitt gode råd, han støtter meg, sier Håvard Nordtveit.

• Les også: Håvard (16) til Arsenal for 24 millioner

• Les også: - Eksepsjonelt vanskelig å lykkes, mener ekspert Øyvind Alsaker

SOLSKJÆR SOM STØTTESPILLER: Selv om han i fjor sa nei til å spille for Manchester United, har 16-åringen Håvard Nordtveit fått gode råd av Ole Gunnar Solskjær.
HAR OGSÅ VÆRT UNG: Ole Gunnar Solskjær var litt eldre en Håvard Nordtveit da han debuterte for Manchester United mot Blackburn i 1996 (bildet). Men han har likevel gode råd å gi til den Arsenal-klare Vats-gutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer