Solskjær har hentet 28 spillere siden han tok over Molde

Likevel har det blitt et solid overskudd på overgangsmarkedet.

DRESSED FOR SUCCESS: Sett bort fra årets Tippeliga-sesong, har det blitt suksess både i ligaen og på overgangsmarkedet for Molde siden Ole Gunnar Solskjær tok over i januar 2011. I kveld står Sligo Rovers på motsatt banehalvdel. Her fra den første kampen mot irene forrige uke. Foto: Morgan Treacy/INPHO/NTB scanpix
DRESSED FOR SUCCESS: Sett bort fra årets Tippeliga-sesong, har det blitt suksess både i ligaen og på overgangsmarkedet for Molde siden Ole Gunnar Solskjær tok over i januar 2011. I kveld står Sligo Rovers på motsatt banehalvdel. Her fra den første kampen mot irene forrige uke. Foto: Morgan Treacy/INPHO/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har handlet mye, men i sin periode som Molde-sjef har det blitt et solid overskudd på overgangsmarkedet for klubben.

Når Molde møter Sligo Rovers til andre kamp i andre runde av Champions League-kvalifiseringen i kveld, er det med kun seks spillere i stallen som er igjen fra da Solskjær tok over laget i januar 2011.

Ser vi bort fra vi bosman-spillere og spillere som har vært på lån i Molde, har den tidligere Manchester United-spissen kjøpt 23 spillere på fem overgangsvinduer. Da er spillere som Ørjan Nyland og Emmanuel Ekpo, som kom gratis til klubben, ikke inkludert.

Men til tross for kjøpefesten, har salgene av talenter som Magnus Wolff Eikrem og Vegard Forren bidratt til at romsdalingene likevel går i overskudd. Molde har solgt 14 spillere siden Solskjær tok over, salg som etter det Dagbladet erfarer har gitt rundt 80 millioner kroner til klubben. De 23 spillerne det er betalt overgangssummer for skal ha kostet mellom 50 og 70 millioner kroner til sammen.

Til sammenligning gir det å nå gruppespillet i Champions League 67,5 millioner kroner, pluss resultatbaserte bonuser fra UEFA.

Bra utgangspunkt De siste ukene har Per Egil Flo, Mats Møller Dæhli, Fredrik Gulbrandsen og Tommy Høiland blitt de siste tilskuddene til en allerede bred Molde-stall, som nå teller 30 spillere. Ingen av disse er derimot aktuelle til kveldens kamp mot Sligo Rovers. I europacuper er det nemlig slik at spillere må meldes inn for hver runde.

Solskjærs gutter vant 1-0 i den første kampen, og bør ha en solid mulighet til å karre seg videre til tredje runde hvor polske Legia Warszawa (mest sannsynlig) venter.

- Jeg tar ingenting for gitt. Vi ser stadig vekk at 2.-divisjonslag slår ut Tippeliga-lag i Norge. Vi er ikke klare for neste runde ennå, slo Solskjær fast på en pressekonferanse i går.

Han understreket derimot at han håper og tror at det blir en tredje runde hvor de nye spillerne kan være med.

Enkle feil Skulle Molde slå ut både Sligo Rovers og Legia Warszawa, blir det Champions League-fotball på Aker stadion for første gang siden Real Madrid vant 1-0 der i november 1999. Solskjær mener Europa League er det mest realistisk. Skal det bli Champions League, er det i alle fall ting som må forbedres fra den første kampen.

- Vi gjorde noen dumme feil på midtbanen som vi er nødt til å eliminere. Hvis vi gir Sligo for god tid, har de en målfarlig spiss, så vi må prøve å ha spillet på deres banehalvdel i kveld, sa Solskjær i går.