Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær har invitert boksekongen til inspirasjonstale

Tyson Fury har en åpen invitasjon fra Ole Gunnar Solskjær om å snakke til troppen etter hans imponerende comeback.

STOR FAN: Bokseverdensmester Tyson Fury er Manchester United-supporter og har blitt invitert til å snakke for klubbens spillere. Foto: NTB Scanpix
STOR FAN: Bokseverdensmester Tyson Fury er Manchester United-supporter og har blitt invitert til å snakke for klubbens spillere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tyson Fury har blitt invitert til å prate til Ole Gunnar Solskjærs spillergruppe på treningsfeltet i Carrigan ved Manchester etter at han sikret seg WBCs verdensmestertittel innen tungvektsboksing forrige helg.

Det melder blant andre Metro.

Solskjær har tidligere invitert gamle kjenninger som Sir Alex Ferguson og Roy Keane for å snakke til spillergruppa, men Furys spesielle historie etter å ha nådd toppen før han forsvant helt i dopproblemer og måten han nå har kommet tilbake på, gjør at nordmannen håper at Fury kan gi spillerne et nytt perspektiv.

30-åringen er en ihuga Manchester United-fan og er titt og ofte på plass på klubbens hjemmekamper. Det er ventet at boksekongen vil være klubbens æresgjest når Manchester City er motstander om halvannen uke.

Fury, med tilnavnet «The Gypsy King» er nemlig født og oppvokst i Wythenshawe, rett sør for Manchester.

AVSLØRER: Bokseren Tyson Fury avslører onani-hemmelighet i oppladningen til kampen mot Deontay Wilder. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Ønsket å dø

Furys åpenhet omkring trøbbelet han har hatt med narkotika og depresjoner har blitt møtt med applaus innen idrettsverden, som nå i stadig større grad forsøker å rette et fokus mot mental helse for idrettsutøvere.

I en dokumentar om seg selv hos ITV fortalte Fury åpenhjertig om hvor langt nede han var på det verste.

- Jeg våknet opp og ønsket å dø på en daglig basis, jeg ønsket ikke å leve mer på grunn av depresjonene mine. Det er så dypt man kan falle. Du ser på en mann som har alt. Anerkjennelse, ære, berømmelse, mange trofeer, en familie og alt som følger med det og likevel var jeg ikke glad. Vi blir ledd til å tro at suksess skaper glede, men det er helt feil, sa Fury i dokumentaren.

OVERVEKTIG: Fury veide på det meste omkring 185 kilo og virket ferdig som toppbokser. Foto: NTB Scanpix
OVERVEKTIG: Fury veide på det meste omkring 185 kilo og virket ferdig som toppbokser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stort comeback

Fury var på toppen av verden etter å ha slått Vladimir Klitsjko tilbake i 2015 og blitt tungvektsmester. Men året etter ble han fratatt beltene sine etter å ha testet positivt for kokain.

I etterkant slet Fury med depresjoner og narkotikaavhengighet, men kjempet seg tilbake og møtte Wilder høsten 2018 i en kamp som endte i splittet avgjørelse.

Video not found
COMEBACK: Tre år etter hans siste triumf i bokseringen, ønsker Tyson Fury å gjøre comeback. Prosessen mot en bedre fysikk er godt dokumentert på Instagram. Video: gypsyking101 / Instagram Vis mer

Forrige uke var det ingen tvil da de to kamphanene møttes igjen og Fury dominerte oppgjøret fra start til Wilders hjørne kastet inn håndkleet i 7. omgang.

Wilder tapte på teknisk knockout for første gang i karrieren. Han var i realiteten sjanseløs mot sin tre år yngre motstander. Blødende fra det ene øret måtte han bare konstatere at Fury var kjappere, slo hardere og var bedre.

Wilder har i henhold til avtalen sin krav på omkamp, men hvis han ikke vil bruke den, åpner det trolig for det mange boksefans ønsker seg nå: En kamp mellom innehaveren av WBC-tittelen og Anthony Joshua, som har de tre andre beltene for øyeblikket.

Hele Norges coronakart