Solskjær har United-klausul i kontrakten

Kan slutte om to år om Premier League-tilbudet kommer.

AMBISIØS: Ole Gunnar Solskjær vil ta Molde til nye høyder, så tar han gjerne sin egen karriere til nye høyder, også. Foto: Erik Hattrem /Dagbladet
AMBISIØS: Ole Gunnar Solskjær vil ta Molde til nye høyder, så tar han gjerne sin egen karriere til nye høyder, også. Foto: Erik Hattrem /DagbladetVis mer

(Dagbladet): Dersom Ole Gunnar Solskjær får et tilbud fra Premier League, kan han si opp jobben i Molde allerede om to år.

Det forteller 37-åringen i et intervju med Romsdals Budstikke.

- Siden jeg har vært i Manchester United, er det jo ganske naturlig at jeg får lov til å gå dit dersom de skulle komme på banen på et tidspunkt, sier Solskjær, som sier klausulen kun gjelder en Premier League-klubb i så fall.

- Jeg har ikke anledning til å bytte klubb innad i Norge, for å si det slik. Det må i tilfelle være en Premier League-klubb i Manchester-området, sier Solskjær, som ikke vil kommentere ytterligere detaljer i kontrakten.

Høye forventninger
Solskjær startet i sin nye jobb 10. januar, et drøyt år etter at han fikk den første henvendelsen fra Molde.

Med Bjørn Rune Gjelstens millioner i ryggen og sulten på å lykkes i treneryrket, tar han nå fatt på oppgaven det er å utfordre de han selv regner som gullfavoritter i Norge, Rosenborg og Vålerenga.

- Jeg har vært vant til høye forventninger under Alex Ferguson hver eneste dag. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at Molde FK skal bli en bedre klubb. Jeg ser virkelig fram til å starte opp nå, sa han da han møtte pressen for første gang som sjef i rosebyen.

Vil ha Fergies jobb
Selv om han fristes av en framtid i England, lover han foreløpig at han ikke har noen planer om å benytte seg av klausulen med det første.

- Men det er lov å drømme. Jeg har alltid hatt store visjoner. Målet mitt er å vinne gull med Molde. Og jeg har en drøm om å trene Manchester United en gang i framtida. Noen sier jeg er dum som tenker slik, men for meg er det helt naturlig. Hvem vet hva som skjer om to, fem eller ti år?, sier Solskjær, som kun vil ha jobben til Alex Ferguson i så fall.

- Jeg kunne nok tatt et steg opp og vært med i apparatet rundt førstelaget i United nå. Men jeg er ikke interessert i det, jeg vil ha ansvaret. Skal jeg tilbake til United en gang, blir det som sjef. Går det galt, må jeg ta på meg skylda. Slik vil jeg ha det, sier han.