Solskjær forbereder seg til PSG

Solskjær hastet av gårde: Her er grunnen

Ole Gunnar Solskjær dukket opp i Lyon kort tid etter Leicester-kampen.

FØLGER MED: Mike Phelan og Ole Gunnar Solskjær på tribunen under Lyon - PSG. Skjermdump: Viasport
FØLGER MED: Mike Phelan og Ole Gunnar Solskjær på tribunen under Lyon - PSG. Skjermdump: ViasportVis mer

LEICESTER / OSLO (Dagbladet): Da Ole Gunnar Solskjær dukket opp til pressekonferansen etter dagens kamp mot Leicester, var det bare et fåtall journalister til stede.

Dagbladets reporter var én av dem.

Nordmannen hadde nemlig gått rett til pressekonferansen etter kampslutt, og droppet noen TV-intervjuer. Det var tydelig at Solskjær hadde dårlig tid, og mange journalister hadde ikke engang rukket å levere kamprapporten før spørsmålsrunden med manageren var i gang.

Nesten like raskt som han hadde kommet, forsvant Solskjær ut av rommet igjen.

- Takk. Jeg må gå! sa Solskjær til pressen etter den fem minutter lange seansen.

EN FAVORITT: I forkant av Manchester Uniteds kamp mot Leicester var United-supporterne Dagbladet snakket med enig om én ting: At Ole Gunnar Solskjær bør få beholde jobben som manager. Video: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

På tribunen

Forklaringen på det noe forhastede pressemøtet ligger trolig i hva som venter om knappe ni dager.

Manchester United tok seg videre fra gruppespillet i Champions League, og møter Paris St. Germain i åttedelsfinalen tirsdag neste uke.

Det franske stjernegalleriet møter Lyon i hjemlig liga kl. 21 søndag kveld, og på tribunen sitter Solskjær for å studere motstanderen på nært hold.

- Rakk akkurat fram i tide til Lyon - PSG, skriver Solskjærs assistent, Mike Phelan, på Twitter. De to har også blitt fanget opp av TV-kameraene.

- Ikke tipp på at Manchester United blir slått ut av PSG. Vanen med å vinne kamper, er den beste vanen du kan ha i fotball, skrev Jan Åge Fjørtoft etter at Solskjær har satt seg på flyet til Paris.

Første tap denne sesongen

PSG fikk en glimrende start på kampen da tidligere United-spiller Angel Di Maria banket gjestene i ledelsen etter sju minutter. Laget har et fryktinngytende angrep og Solskjær fikk tidlig et eksempel på hva de er kapable til.

Fram til kampen mot Lyon - som var PSGs 21. seriekamp denne sesongen - var hovedstadslaget ubeseiret, men Solskjær ble vitne til et lite fransk sjokk

Først utliknet Moussa Dembele etter en halvtime, og tidlig i andre omgang scoret Lyon-stjerna Nabil Fekir på straffe.

Dermed vant Lyon 2-1 og påførte PSG deres første tap i serien denne sesongen.

- PSG er overlegne

PSG er suverene i Ligue 1, og da åttedelsfinalene ble trukket i desember ble franskmennene raskt utropt til store favoritter.

Siden den gang har maktbalansen blitt noe utjevnet. Et PSG, selv uten Neymar, vil nok likevel gå inn i oppgjørene som favoritter.

- Alle snakker om at Manchester United har blitt et av de beste lagene i Europa. Når du sammenlikner de to lagene, er PSG fremdeles overlegne United, mener ekspert i fransk Canal Plus, Habib Beye.

- Rart utsagn

Solskjær har ledet United i ti kamper, og etter seieren mot Leicester, står han nå med ni av ti mulige seirer. Mange har allerede begynt å rope om at kristiansunderen bør få jobben på permanent basis, og et eventuelt avansement på bekostning av PSG vil selvfølgelig støtte Solskjærs kandidatur.

Flere mener at han bør slå ut franskmennene om han skal ha håp om å få jobben, noe BBC-ekspert Jermaine Jenas ikke ser logikken i.

- Hvorfor må han det? Det er et rart utsagn å komme med. Har han ikke gjort nok allerede?, spør den tidligere fotballspilleren.

- Jeg føler at han har gjennomført en stor snuoperasjon. Spillerne spiller på Manchester United-måten, gleden er tilbake på stadion og de scorer mål, sa Jenas i en av kanalens sendinger.

Før kampen mot PSG møter United Fulham. Den kampen spilles førstkommende lørdag kl. 13.30.