DEBUTERTE MOT MOLDE IFJOR: Martin Linnes fikk sin tippeligadebut  mot Molde ifjor. Nå har unggutten signert for de blå. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
DEBUTERTE MOT MOLDE IFJOR: Martin Linnes fikk sin tippeligadebut mot Molde ifjor. Nå har unggutten signert for de blå. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

Solskjær henter Kongsvinger-talent

Og Start signerer to spillere.

Den 19-årige midtbanespilleren Martin Linnes går fra Kongsvinger til Ole Gunnar Solskjærs Molde på nyåret.

- Det stemmer at Linnes er klar for Molde. Vi fikk informasjonen fra Molde sent i går kveld, sier daglig leder Synne Stolpe i KIL Toppfotball til Glåmdalen.

19-åringen har kontrakt med Kongsvinger ut sesongen og kan gå gratis til Molde. Romsdalingene ønsket å hente midtbanespilleren umiddelbart, men fikk nei fra 1.-divisjonsklubben.

- Martin blir i KIL ut denne sesongen. Vi fikk en mulighet til å slippe ham nå, men tilbudet var ikke interessant nok for oss, sier Stolpe.

Linnes har startet i 19 kamper for Kongsvinger i årets sesong. Han har spilt én kamp for Norges U21-landslag.

Start signerer to
Start kjemper hardt for å unngå nedrykk fra eliteserien. På overgangsvinduets siste dag har sørlandsklubben forsterket både i forsvar og angrep.

Den tidligere Aalesund-forsvareren Haraldur Freyr Gudmundsson (29) kommer fra islandske Keflavik og har fått kontrakt med Start ut sesongen.

— Gudmundsson er en ledertype som kommer til å gi oss ekstra trygghet i forsvar. Han har betydelig rutine som kommer oss til nytte i den situasjonen vi befinner oss i, sier sportslig administrativ leder Rune Jakobsen i Start til klubbens nettsted.

Ny spiller inn er også spissen Øyvind Gausdal (25), som til nå har spilt for den lokale klubben Vindbjart. Han har trent med Start flere ganger før og skrev onsdag under på en kontrakt som binder ham til klubben ut årets sesong.

— Øyvind er en fantastisk målscorer. Nå håper vi han kan bidra litt for oss også, sier Jakobsen.

(NTB)