GAMBLER: Ole Gunnar Solskjær hviler en hel førsteellever, og vel så det, i morgendagens Europa League-kamp i Romania. Men han synes likevel ikke at Molde stiller noe B-lag. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GAMBLER: Ole Gunnar Solskjær hviler en hel førsteellever, og vel så det, i morgendagens Europa League-kamp i Romania. Men han synes likevel ikke at Molde stiller noe B-lag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Solskjær hviler 12 sentrale spillere i Europa League

Prioriterer kampen mot Rosenborg til helga.

Et tettpakket kampprogram gjør at Molde-trener Ole Gunnar Solskjær velger å hvile tolv førstelagsspillere torsdag. Jan Jönsson gjør det motsatte.

Til helgen møtes Molde og Rosenborg i en svært viktig kamp i toppen av eliteserien. Det har gitt Ole Gunnar Solskjær litt å tenke på før blåtrøyenes møte med Steaua Bucuresti i europaligaens gruppe E.

- Vi stiller et lag som jeg tror har gode sjanser til å slå fra seg mot Steaua, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Flere juniorer Jo Inge Berget, Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem, Espen Bugge Pettersen, Kristoffer Vatshaug, Daniel Berg Hestad, Martin Linnes, Daniel Chima Chukwu, Pape Pate Diouf, Mattias Moström og Knut Olav Rindarøy er blitt værende hjemme i Molde. Det har åpnet for at flere unge spillere kan få prøve seg. Solskjær er overbevist om at disse vil bite fra seg i Romania.

- Jeg kaller dem ikke for juniorer. Dette er unge talenter som skal få sin største opplevelse i karrieren så langt. Det er viktig at vi har friske bein til kampen mot Rosenborg, men jeg ser først og fremst på dette som spillerutvikling, sier han til lokalavisen.

Etter tap mot København i Parken i åpningskampen sikret Molde seg en viktig 2-0-seier mot Stuttgart. Dermed ligger Solskjærs gutter godt an, kun ett poeng bak torsdagens motstander Steaua.

Stuttgart møter København i den andre kampen i gruppen torsdag kveld.

- Tåler belastningen Jan Jönssons tilnærming til Rosenborgs kamp mot Metalist Kharkiv er en helt annen. Svensken velger å bevare kontinuiteten i laget og mener spillerne må takle kampprogrammet.

- Vi tar visse hensyn, men bare visse. Vi har trent på å tåle to kamper i uka og er forberedt på det, sier han til Adresseavisen.

Han fortalte også avisen at Rosenborg sannsynligvis måtte prestere opp mot sitt aller beste for å vinne mot Metalist torsdag kveld. Rosenborg-seier vil sende trønderne forbi det ukrainske laget i gruppe K.

(NTB)