Solskjær hyller Ronaldo og Rooney

- Har vært herlig å se dem utvikle seg, sier den norske spissen.

• Premier League direkte på Dagbladet.no: Arsenal - Fulham kl. 13.00, Chelsea - Birmingham kl. 14.30 og Manchester United - Reading kl. 17.00.

(Dagbladet.no): Denne sommeren har Manchester United handlet inn tre unge og utenlandske spillere, og alle har de mye press på sine skuldre:

Den portugisiske vingen Nani (20), den brasilianske midtbanespilleren Anderson (19) og den argentinske spissen Carlos Tevez (23) (i tillegg kommer den 26 år gamle og engelske midtbanemannen Owen Hargreaves)

- Spillerne vi har kjøpt, er unge. De må få tid til å tilpasse seg. Så langt har de glidd godt inn i miljøet, men sånt tar alltid litt tid, sier Ole Gunnar Solskjær (34) til BBC.

Ikke bekymret for unggutta

Men Manchester United-veteranen er ikke bekymret. Han viser til hvordan Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo har utviklet seg under Alex Fergusons ledelse.

- Måten vi har fostret opp Wayne og Cristiano, står som et eksempler til etterfølgelse, mener kristiansunderen.

Mye av æra gir han til sin skotske manager.

ROSES: Cristiano Ronaldo (t.v.) har imponert Ole Gunnar Solskjær, som derfor er optimistisk i forhold til hvordan de nye, utenlandske spillerne skal tilpasse seg Manchester United. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX
ROSES: Cristiano Ronaldo (t.v.) har imponert Ole Gunnar Solskjær, som derfor er optimistisk i forhold til hvordan de nye, utenlandske spillerne skal tilpasse seg Manchester United. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX Vis mer

Hyller Rooney og Ronaldo

- Wayne og Cristiano kom til oss som talentfulle spillere, men Sir Alex Fergusjon har gjort dem til spillere i topp verdensklasse. Det er hva som skjer når du er i Manchester United, skryter Solskjær.

Samtidig hyller han spillerne sjøl for å ha kjempet seg dit de er i dag.

- Du får utfordringer hver dag på trening, og de har vist vilje til å utvikle seg hele tida. Det har vært en glede å se hvordan Wayne og Cristiano har tatt stadig nye steg, synes nordmannen, som sjøl har vært på Old Trafford siden 1996.

Solskjær hyller Ronaldo og Rooney
ROSES: Også Wayne Rooney (t.h.) kom til store Manchester United som ung gutt, uten at forventningene har ødelagt noe for det tidligere Everton-stortalentet.