Solskjær hyller Sander (18): - Men han bør finne et annet forbilde enn meg

Ole Gunnar Solskjær mener at Sander Svendsen (18) er et større talent enn hva han selv var.

• Molde - Lillestrøm 4-2 (3-1)

MOLDE (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen har hatt enerett på kallenavnet «Super-Svendsen» i en årrekke. Nå står Molde-talentet Sander Svendsen (18) klar til å overta det supre navnet, skal vi tro Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Svendsen er et av Norges største spisstalent og er blitt sammenlignet med Solskjær. Det skjønner imidlertid den tidligere Manchester United-spilleren lite av.

- Jeg forstår egentlig ikke de som sammenligner meg og Sander. Han har mye bedre ferdigheter enn meg. Han har bedre teknikk, bedre basisferdigheter, er sterkere og mer robust, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

- Men jeg var en bedre avslutter enn han er nå. Samtidig er Sander bare 18 år gammel og kan bli en mer komplett spiller enn meg. Det er opp til ham selv. Det blir også spennende å se hvilken type han blir, om han blir en spiss eller kant.

Viste spisskompetanse I årets første kamp fra start gjorde Svendsen livet surt for kanarifuglene i de 54 minuttene han fikk spille i går. Først initierte han angrepet som Eidur Gudjohnsen foredlet videre til Mattias Mostrøm, som kompletterte drømmekontringen.

Dernest satte 18-åringen selv inn 2-1 etter lynraskt fotarbeid langs kanten, før han banket ballen i motsatt hjørne. Og på 3-1 var Svendsen nest sist da Harmeet Singh banket ballen i mål fra 20 meter. Til slutt vant Molde 4-2 over LSK.

- Scoringen mot Lillestrøm var en Solskjær-scoring?

- Haha, ja, jeg har scoret noen lignende mål. Vi har jobbet med å utvikle avslutningene. Det begynner å bli veldig bra, sier Solskjær.

- Ikke se på meg som en rollemodell Solskjær anbefaler Svendsen å finne et annet forbilde enn ham selv.

- Han bør ikke se på meg som en rollemodell. Jeg er ingen målestokk for Sander. Han burde sammenligne seg selv med enda bedre spillere. Jeg kunne godt ha nevnt navn, men jeg tror jeg sparer ham for det i overskriftene, sier mannen som avgjorde Champions League-finalen i 1999.

- Når det er sagt, kan jeg bidra til å bedre Sanders målinstinkt. Der har jeg noe å tilføre. Det er ikke bare medfødt; det kan læres. Det er en del ting jeg vil at han skal bli bedre på, uten at jeg trenger å si det til deg, sier Solskjær og ler.

Også lagkompisen Harmeet Singh er full av lovord om Svendsen, men ønsker å spare de største superlativene.

- Han har et enormt talent. Det jeg liker med Sander, er at han jobber så hardt og trener beinhardt. Jeg elsker spillere som er slik. Sander har et fantastisk potensial, men jeg tror ikke jeg skal si for mye. Vi må passe litt på ham, sier Singh til Dagbladet og smiler.

Begge strålte etter gårsdagens 4-2-seier over Lillestrøm.

- Offensivt er det veldig bra. Vi spiller hurtig angrepsfotball og scorer fire mål. Det er veldig mye å ta med seg herfra, sier Solskjær.

Gudjohnsen viste klasse Molde-keeper Andreas Linde tok imidlertid neppe med seg så mye positivt etter en ny usikker kamp med flere tabber. Likevel fikk han ros fra Solskjær etter kampen.

- Andreas burde kanskje hatt frispark på det første målet. Han hadde noen gode redninger og fikk en nytting erfaring. Andreas trener hardt og er læringsvillig. Det er en keeper vi har stor tro på, forteller Solskjær.

Mens det kladdet defensivt, herjet Molde i motsatt ende av banen. Det var ikke bare Svendsen som imponerte. Tidligere Barcelona- og Chelsea-spiller Eidur Gudjohnsen viste gammel klasse da han herjet i mellomrommet.

Hurtigtogene Svendsen, Fredrik Gulbrandsen og Mattias Moström utnyttet islendingens briljanse i rommene som dannet seg rundt Lionel Messis gode venn.

- Eidurs fotballhjerne, blikk og bevegelser er fortsatt verdensklasse. Han er en meget god spiller, som bare kommer til å bedre og bedre utover sesongen. Eidur trenger kamper og har en positiv formutvikling, mener Solskjær.

Det samme håper Gudjohnsen selv.

- Formen blir stadig bedre. Det er godt å kjenne. Molde er en profesjonell klubb med veldig gode treningsfasiliteter. Jeg har gode, talentfulle og ambisiøse lagkamerater. Vi pusher hverandre fremover. Jeg trives veldig bra her, forteller den tidligere Barcelona- og Chelsea-spilleren til Dagbladet.

IMPONERTE: Sander Svendsen (18) rakk å notere seg for både scoring og assist i løpet av sine 54 minutter mot Lillestrøm i går.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERTE: Sander Svendsen (18) rakk å notere seg for både scoring og assist i løpet av sine 54 minutter mot Lillestrøm i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer