Solskjær hyller spillerne etter gullkampen

- De har vært fantastiske.

MOLDE (Dagbladet): Det har skjedd før og det skjedde igjen. Daniel Chima Chukwu ble en joker for Molde.

Ole Gunnar Solskjær hadde valgt å starte med Pape Pate Diouf og Davy Claude Angan da det gjaldt som mest.

På forhånd visste alle at gullet ville bli i Molde om Strømsgodset tapte mot Sandnes Ulf og Molde vant.

- Det er fantastisk. Gutta har vært konsentrerte og det har vært mye snakk om vi skulle klare det, sier Solskjær i intervju vist på db.no etter kampen.

- Vi har gode fotballspillere. De har vært fantastiske og hatt trua på det vi gjør. Magnus (Wolff Eikrem) viser seg virkelig fram. Etter min mening banens beste, sier Solskjær.

Stopper Vegard Forren var strålende fornøyd etter kampen.

- Det er helt sinnssykt og det var en fantastisk følelse å få beskjeden om Godset-kampen. Det ser kanskje ut som vi er stressa før pause, men vi jobba hardt og visste vi kunne klare det, sier Molde-spiller Forren.

- Dette viser stor styrke. Vi har ventet lenge. Godset og RBK var med lenge, men vi viste at vi er det beste laget, sier Forren.

Gjesp Hele førsteomgangen mot Hønefoss ble et langt gjesp fullt av personlige feil og svakt spill. Det nærmeste Molde var en scoring, var da Jo Inge Berget bommet på ballen alene med keeper.

Hønefoss fikk nesten et gratis-mål da Espen Bugge Pettersen glapp taket på ballen etter et langskudd. Men Moldes keeper fikk berget seg inn.

JUBEL: Moldes målscorer Daniel Chukwu Chima.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBEL: Moldes målscorer Daniel Chukwu Chima. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Det var først etter pause hjemmelaget våknet. Etter bare noen få minutter viste Chima Chukwu at han aldri burde startet denne kampen på benken. Han kom seg i posisjon på et innlegg og fyrte av.

Ballen traff stanga knallhardt.

Chima Chukwu Men etter 13 minutter av andre omgang lykkes innbytteren. Moldes Magnus Wolff Eikrem la inn et hjørnespark som Chima Chukwu presist headet i mål.

Molde-publikummet visste da at Strømsgodset hadde blitt hentet inn igjen av Sandnes Ulf, i den kampen var stillinga 1-1. Derfor ble jubelen etter Chima Chukwus scoring av den typen som høres langt utenfor stadionportene.

Da stadionuret i Molde viste 77 minutter, skjedde to ting. Molde scoret og speakeren opplyste at Sandnes Ulf ledet 2-1. Da kom en jubel fra en annen verden, men den dempet seg da Moldes scoring ikke ble godkjent, linjemannen vinket for offside.

Dagbladet aner ikke om det var riktig.

Molde fortsatte sitt kjør i retning Hønefoss-målet. Moldes superveteran Daniel Berg Hestad ble byttet inn.

Solskjær luktet gull.

Sluttspurt Da fire minutter sto igjen av ordinær tid, satte publikum igang en solid trampeklapp. Molde jobbet iherdig, Hønefoss forsvarte seg likeså.Det siste minuttet var ulidelig spennende og stemmesurret på tribuna var endte til slutt i en forståelig setning;- Kordan går det egentlig i Sandnes, leda dem enda?Det gjorde Sandnes Ulf og da dommer Ken Henry Johnsen blåste av fire minutter på overtid var Molde seriemester, igjen.