TILFREDS: Ole Gunnar Solskjær sier han er meget fornøyd med stallen han har tilgjengelig. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
TILFREDS: Ole Gunnar Solskjær sier han er meget fornøyd med stallen han har tilgjengelig. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær snakker ut i ferskt intervju:

Solskjær hyller stjerneduo: - De minner meg om disse legendene

Solskjær roser hans nåværende tropp, og sammenlikner dem med en tidligere United-utgave.

Ole Gunnar Solskjær har nå ledet Manchester United i ti kamper, og de fortsatt har til gode å tape. I et stort intervju med Sky Sports, sier han at det å trene en av verdens største klubber er lettere enn å trene for eksempel Cardiff.

- Det er lettere her fordi jeg kjenner Uniteds DNA og identitet. Klubben har en vinner-identitet. Det er en selvsikker identitet. Vi vil ta risiko. Vi vil gå for det andre, tredje og fjerde målet fordi det er slik vi gjør det i Manchester United. Hvis du ikke klarer å håndtere det, er du i feil klubb, forklarer nordmannen.

Siden Solskjær tok over har poengfangsten og entusiasmen vært enorm rundt klubben. Spillere som Rashford, Pogba og Lindelöf har fått en stor opptur etter Solskjærs ankomst, og har spilt en viktig rolle i hvordan laget har framstått etter at Mourinho fikk sparken.

Solskjær sier at han elsker å jobbe med spillere, enten de spiller for United eller om det er dattera hjemme i Norge.

- Jeg elsker å snakke til spillere og gi dem min hjelp og mine tanker. Det er det trening handler om. Det handler om å forbedre spillere, ikke om noe annet egentlig, forklarer han.

Skryter av dagens stjerner

Til tross for at forandringen har vært stor under den tidligere Molde-treneren, så er Solskjær opptatt av at spillerne skal ha frihet og løse problemer og situasjoner på banen selv. Han forteller i intervjuet at det er slik han husker United. Solskjær påpeker også at ulike kampsituasjoner må tilpasses av spillerne selv ved hjelp av erfaringer og kvaliteter.

Marcus Rashford har tidligere spøkt om at Solskjær snakker til spillerne om hans legendariske mål mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999, men nordmannen hevder han viste andre mål til spillerne sine da de slo ut Arsenal i FA-cupen tidligere i år. Det var en video der Solskjær selv scoret mot The Gunners.

Det var en kontring mot Arsenal i 1997 som ble vist til spillerne før kampen. Han har også vist bilder av da United slo ut samme klubb i semifinalen i Champions League i 2009.

Der var stjerner som Wayne Rooney, Ji-Sung Park og Cristiano Ronaldo involvert. Og Solskjær går så langt og sammenlikner to spillere fra dagens tropp med Rooney og Ronaldo.

- Selv om de er forskjellige spillere, så er ikke Marcus (Rashford) og Anthony (Martial) så veldig ulike Wayne og Cristiano, sier han, og fortsetter:

- Jesse (Lingard) med hans fart og Ji-Sung - det er så mange likheter, og vil må aldri glemme de kampene, fordi de er en del av vår historie.

HYLLES: Solskjær går så langt og sier at Marcus Rashford og Anthony Martial minner om Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS / David Klein / NTB Scanpix
HYLLES: Solskjær går så langt og sier at Marcus Rashford og Anthony Martial minner om Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS / David Klein / NTB Scanpix Vis mer

Og parallellene som trekkes mellom spillerne er kanskje ikke så dumme. Rashford er for eksempel den nest yngste til å nå 100 kamper for United, bare slått av Ryan Giggs. Han ligger i så måte noen kamper foran Ronaldo og Rooney, som også var fast i laget i ung alder.

Snakker om Cardiff

Siden Solskjær tok over klubben har det blitt spekulert i hvor mye Sir Alex Ferguson er involvert i Solskjærs arbeid. For nordmannen selv har vært opptatt av å bringe United som man var vant med under Ferguson. For etterfølgerne av skotten har i stor grad prøvd å spille inn sin egen filosofi. Det gjør ikke Solskjær i like stor grad.

Blant annet i hvordan det roteres og brukes ulike spillertyper, har Solskjær brukt Ferguson som referanse. Nå hevder Solskjær at han har funnet sitt lag. Han sier også at han tror han har funnet et lag som skal konkurrere i de tøffe månedene framover.

I tillegg Solskjær snakker om Cardiff-perioden, som ikke akkurat ble suksessen han hadde håpet på. Han tapte tolv av sine 18 Premier League-kamper i Cardiff, og han fikk sparken av klubben i 2014. Seinere skulle Cardiff rykke ned til Championship. Og nordmannen uttrykker at han kanskje gjorde et feilsteg i karrieren da han takket ja til Cardiff.

- Det var ikke den riktige beslutningen, for å være ærlig. Men man lever og man lærer, sier Solskjær.

Solskjær har tidligere utdypet til Dagbladet om hva han faktisk angrer på fra Cardiff-tida.

- Det er én ting: Det med rotering kontra å sette et lag. Det var mange veldig jevne spillere i Cardiff-stallen. Det var hipp som happ hvem som spilte. Hvis vi tapte en kamp, ble det litt sånn at jeg da ga sjansen til noen andre, sa nordmannen til Dagbladet i fjor.

Han forklarer videre at inngangen til managerjobben i United har vært annerledes. Han beholdt Carrick, McKenna og keepertrener Emilio Alvarez, som var i klubben også under Mourinho. Han tok med seg Mike Phelan og Mark Dempsey, som begge har vært i klubben tidligere.

Solskjær har likevel hevdet overfor Dagbladet tidligere at han ikke ville vært foruten tiden i Cardiff.

- Jeg lærte mye i Cardiff og ville ikke vært foruten den tiden. Jeg har reflektert mye over det som skjedde og innser at jeg kanskje ikke var så god og moden trener som jeg trodde. Tre år i Molde var ikke nok likevel, har Solskjær tidligere sagt til Dagbladet.

I Cardiff derimot tok han med seg en større gjeng til klubben. Han signerte også nordmenn som Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli, der ingen av de tre ble en kjempesuksess.