Solskjær hylles: - Alle elsker ham

Ander Herrera er ikke i tvil om at Ole Gunnar Solskjær er rett man for klubben.

FÅR STØTTE: Ole Gunnar Solskjær får støtte av Ander Herrera, til tross for svak sesongavslutning. Foto: NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Ole Gunnar Solskjær får støtte av Ander Herrera, til tross for svak sesongavslutning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det har virkelig vært en trist avslutning på sesongen for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. De to siste kampene var det nok mange som regnet som seks sikre poeng. Men etter uavgjort mot nedrykksklare Huddersfield og tap mot nedrykksklare Cardiff, endte det altså med ett poeng av seks mulige.

Det fører til store kontraster om man sammenlikner med starten Solskjær hadde i sjefsstolen i United. For han fikk en drømmestart med elleve kamper uten tap i alle turneringer. Da så man kanskje tegn til det gamle United som til tider herjet under Sir Alex Ferguson, som vant 13 Premier League-titler.

Men den siste tiden har det ikke sett ut som de nærmer seg en tittel. Og til tross for at de har hatt mange svake resultater i det siste, så får nordmannen støtte av spillerne.

- Alle elsker ham

Ander Herrera, som nå er ferdig i United, sier at dagens lag rett og slett ikke er godt nok. Men han velger likevel å hylle Solskjær.

- Hver spiller i garderoben har ansvar for hva som har skjedd denne sesongen. Vi har levert dårlige kamper. Vi gjør også noe bra, men for Manchester United er ikke det nok. Det er kanskje godt nok med sjetteplass for 14 lag, men den plasseringen kan ikke United være glad for, sier Herrera ifølge The Guardian.

Det begynner å være enkelte som er i tvil om Solskjær er rett mann for klubben. Blant annet Paul Ince har sagt helt siden ansettelsen at United har gjort feil valg, og at han selv kunne gjort samme jobben.

Herrera er derimot ikke i tvil om at rett mann er på plass i klubben.

- Han er av de beste personene jeg har møtt innen fotballen. Alle i garderoben elsker ham og alle vil kjempe for ham. Når du har spillerne bak deg, og de vil kjempe for deg, så er store deler av jobben gjort. Jeg tror på karma, og hvis du er en god person som er ærlig og høflig overfor spillerne og fansen, så vil det før eller senere gå seg til, sier spanjolen.

Tenker ikke på ligagull

Men en ny tittel skal United-fansen se langt etter. I hvert fall ifølge Solskjær selv. For etter tapet mot Cardiff sa nordmannen at en tittelkamp er urealistisk, selv etter en sommer med rydding i stallen.

- Å nærme oss serielederne vil ta lang tid. For oss selv vil vi fokusere på nå topp fire på kort sikt, sier Solskjær ifølge BBC.

Denne sesongen endte det til slutt med en skuffende sjetteplass, til tross for at lagene foran snublet ved flere anledninger. Dessverre for Solskjær, klarte ikke de røde djevlene å gripe mulighetene de fikk. Dermed blir det altså Europa League for United neste sesong.

- I ligaen har de to topplagene (Liverpool og Manchester City) vært fantastiske. Helt eksepsjonelle. I tillegg havnet vi fem eller seks poeng bak Arsenal, Tottenham og Chelsea. Det er de vi må ta igjen, samtidig som at vi ikke må la noen lag under komme nærmere, mener Solskjær.

Men han sier likevel at et trofé ikke er urealistisk neste sesong.

- Vi har Europa League, FA Cupen og Carabao Cupen å gå for. Manchester United kan ikke gå mange år uten å vinne et trofé. Mourinho vant Europa League sist gang, og det er ambisjonen vår, hevder nordmannen.