Solskjær hylles: - Bedre enn han får kred for

Ole Gunnar Solskjær får særlig skryt for taktikken og laguttaket mot RB Leipzig.

GRUNN TIL Å SMILE: Det går på skinner for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United om dagen. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB
GRUNN TIL Å SMILE: Det går på skinner for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United om dagen. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Nok en påminnelse om at Ole Gunnar Solskjær er en bedre manager enn han får kred for. Systemet med en diamant på midten fungerte. Laguttaket fungerte. Byttene fungerte. Han fikk fantastiske forestillinger fra Pogba og Fred, som det ofte stilles spørsmål ved. Han overlistet Nagelsmann. 5-0 til slutt».

Ordene tilhører den anerkjente journalisten Henry Winter, som føyer seg inn i rekken av engelske eksperter som hyller Ole Gunnar Solskjær etter 5-0-seieren over RB Leipzig.

Engelsk presse kommer med en unison hyllest til de rødkledde, og Solskjær får mye skryt for de taktiske disposisjonene.

Gary Neville mener Manchester United var «fantastiske», og fikk endelig se det han etterlyste før kampen: En diamantformasjon på midtbanen.

- Jeg har aldri forstått hvorfor Ole ikke har forsøkt, kanskje han har forsøkt på trening og ikke likte det, en sittende midtbanespiller, med Pogba eller Fernandes foran - slik som Kevin De Bruyne og David Silva i Manchester City, mente Neville, som pekte på at duoen var disiplinerte midtbanespillere da de kom til City, før Pep Guardiola endret det.

STILTE SPØRSMÅL: Sky Sports-ekspert Gary Neville. Foto: NTB
STILTE SPØRSMÅL: Sky Sports-ekspert Gary Neville. Foto: NTB Vis mer

Den tidligere United-backen mener det er den beste formasjonen for å utnytte kvalitetene til både Fernandes og Pogba. Særlig med tanke på at sistnevnte ikke må bli sittende for langt bak i banen, som franskmannen har gjort med Nemanja Matic i flere kamper.

Det var akkurat en slik diamant Solskjær valgte å kjøre på midtbanen mot Leipzig, med Donny van de Beek fremst. Etter 68 minutter kom Fernandes inn i samme posisjon, med Pogba til venstre.

Formasjonsendring

Solskjær har benyttet seg av tre forskjellige formasjoner de siste tre kampene: 4-1-2-1-2 mot RB Leipzig, 4-2-3-1 mot Chelsea og 3-4-1-2 mot PSG.

Laurie Whitwell i The Athletic peker på at denne uforutsigbarheten har vært nøkkelen til at Manchester United har, etter hans syn, utmanøvrert to av Europas beste managere i Julian Nagelsmann (RB Leipzig) og Thomas Tuchel (PSG).

Han peker på at Solskjær har brukt 17 forskjellige spillere fra start de siste fire kampene.

Vanskelig å lese

Da RB Leipzig-manager Nagelsmann ble spurt om hvordan han skulle takle United før kampen, var det tydelig at han var usikker på hvilken formasjon mannskapet hans ville møte.

- Vi har forberedt forskjellige formasjoner. De spilte annerledes mot PSG enn mot Newcastle, så vi har forberedt oss på flere ting, sa Nagelsmann på pressekonferansen.

Solskjær har vist at han er vanskelig å lese denne sesongen, i motsetning til tidligere hvor han stort sett har sverget til samme lag og formasjon. Nå har nordmannen en større og bredere tropp å velge fra, noe som gir ham rom for å eksperimentere mer.

Det bærer frukter.

- Troppen er god, og det gir oss muligheter nå. Vi kan spille 4-3-3, diamantformasjon, 4-2-3-1, 3-4-1-2 - hva enn du vil kalle det. Men det er utførelsen, det er prinsippene, det er arbeidsmoralen som er nøkkelen her. Vi har fått litt mer kvalitet i gruppa og jeg er fornøyd for tiden, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Neste kamp for Manchester United er ligaoppgjøret mot Arsenal på Old Trafford søndag.

- Vi gjorde selvfølgelig noen endringer i dag på grunn av kampen på søndag, fordi du må være klar for den. I ligaen har vi spilt én kamp mindre, så vi må få poeng, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer