Solskjær hylles av Klopp: - Jeg tror han er i United neste sesong

Solskjær får ros av rivalen før storkampen på søndag.

Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Liverpool på TV 2 Sport Premium 1 søndag kl. 15.05

På søndag møtes endelig rivalene Liverpool og Manchester United. Denne kampen er svært viktig for begge lag, med tanke på at Liverpool kjemper om Premier League-trofeet, mens United skal prøve å holde Chelsea og Arsenal unna topp fire.

Men det var ingen selvfølge at United skulle ligge inne blant topp fire da Ole Gunnar Solskjær tok over klubben før nyttår. De lå hele elleve poeng bak tabellfirer Chelsea da José Mourinho fikk sparken. Det lar seg høre blant rivalene. Nå får også Solskjær ros av Liverpool-manager Jürgen Klopp.

- Vi (Klopp og Solskjær) er velsignet med veldig gode spillere rundt oss, og Solskjær gjør en strålende jobb, sier Klopp, ifølge Sky Sports.

Tror Solskjær tar over

Solskjær har blitt hyllet av mange for arbeidet han har gjort med spillere som Paul Pogba, Ander Herrera og Marcus Rashford. Spesielt Pogba slet veldig i perioder under Mourinho, men nå har han vært lagets store ledestjerne.

- Det handler om å få ut potensialet til laget og forbedre kvaliteten. Det har han åpenbart gjort, og det gjør at han passer inn i en storklubb, forklarer Klopp.

- Jeg tror Solskjær er manager der neste sesong. Det er klart, sier Klopp.

Tyskeren forteller også at det er lettere sagt enn gjort å få det beste ut av spillerne, og at managere ikke kan trylle.

- Det er ikke sånn at vi kan si «Du er ikke god, men jeg kan gjøre deg veldig god», sier Klopp.

På pressekonferansen i forkant av kampen sa Klopp sin mening om hvem han tror leder United neste sesong. Og det er svaret nordmennene håper på.

- Jeg tror Solskjær er manager der neste sesong. Det er klart, sier Klopp.

Men dette blir ikke det første møtet mellom Klopp og Solskjær. Tyskeren forteller at de har nemlig møttes en gang tidligere - litt lenger syd i Europa, der mange Eliteserie-lag har hatt oppkjøring mot en ny sesong.

- Jeg kjenner han ikke, men vi møttes på La Manga en gang, der han ledet et norsk lag, sier Klopp, og sikter helt sikkert til en periode Solskjær har vært trener i Molde.

Han forteller videre at de to managerne hadde en liten prat på La Manga. Og også som person får Solskjær positiv omtale av sin rival.

- Han er en fin fyr, det er helt sikkert. Og hva han har gjort så langt er strålende, sier Klopp.

Frykter skadet duo

I det siste har Klopps Liverpool slitt noe mer enn de gjorde før nyttår. De har sluppet Manchester City inn i gullkampen for fullt, og de klarte ikke å ta seieren mot Bayern München på Anfield, der kampen endte 0-0.

United på sin side har opplevd en stor opptur, der 0-2-tapet mot PSG i Champions League er den eneste ripen i lakken for Solskjær.

En av grunnene for Uniteds opptur som ofte nevnes, er at spillerne har fått mer frihet under nordmannen. Backene står høyere i banen og spillerne tar generelt mer sjanser på banen.

De har også vist at laget behersker en mer defensiv spillestil, som da United slo ut Chelsea av FA-cupen.

- Vi får se hvordan de spiller mot oss. Jeg tror de kan spille på flere forskjellige måter, sier Klopp, og fortsetter:

- De er mye mer fremoverettet nå, men kontringene deres er en stor trussel - spesielt hvis Anthony Martial og Jesse Lingard blir klare til kampen, mener Klopp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer