Solskjær hylles av Scholes: - Den rette manageren er der nå

Manchester United-legenden Paul Scholes fullroser Ole Gunnar Solskjær, og sier at det endelig er optimisme i klubben igjen.

LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær jubler for scoring mot Wigan sammen med Paul Scholes. Foto: AP.
LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær jubler for scoring mot Wigan sammen med Paul Scholes. Foto: AP.Vis mer

Og det er kanskje ikke så rart, med tanke på at Manchester United pangstartet 2019/20-sesongen med en 4-0-seier mot Chelsea.

Ole Gunnar Solskjær sendte Premier League-rundens yngste startellever ut på Old Trafford-gresset, noe Paul Scholes, Manchester United-legende og tidligere lagkamerat av Solskjær, likte svært godt.

- Den rette manageren er der nå. Han forstår at å gi unge spillere muligheten er en stor del av klubben, sier han til Sky Sports.

Og det er ikke bare Scholes som er fornøyd med at Solskjær er på plass:

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Scholes trekker paralleller til da han selv slo igjennom, sammen med de andre, berømte «Class of 92»-gutta. Scholes fikk sjansen på Uniteds førstelag sammen med Ryan Giggs, David Beckham, Nicky Butt og Neville-brødrene Gary og Phil.

- Vi hadde en manager som trodde på oss, som ville gi unge spillere sjansen, og for å gjøre det, kvittet han seg med flere store navn. Han ville gi oss sjansen, og vi tok vare på muligheten, sier Scholes, som var velkjent for sin eminente pasningsfot, knallharde langskudd og susende taklinger.

Han sikter naturligvis til trenerlegenden Sir Alex Ferguson, og sier at Solskjær kommer til å gjøre som skotten.

- Nå vil disse unge spillerne få sjansen under Ole, og det er opp til dem å ta vare på den. Vi så på søndag at det ser ut som de kommer til å gjøre det. Med litt flaks er det enda flere unggutter som slår til.

Solskjær har selv vært klar på hva som er skal til for å lykkes i Manchester United:

STABILITET: Ole Gunnar Solskjær ser mange grunner til at United skal være med å kjempe om troféer. Nordmannen mener stabilitet blir nøkkelen. Vis mer

Solskjær startet med spillere som Aaron Wan-Bissaka (21), Scott McTominay (22), Anthony Martial (23). Andreas Pereira (23) og Marcus Rashford (21), i tillegg til at spillere som 21 år gamle Daniel James og 17 år gamle Mason Greenwood kom inn fra benken.

Målvakten David de Gea var med sine 28 år Manchester Uniteds eldstemann.

Scholes sammenliknet også Martial, som scoret Uniteds 2-0-mål, med Thierry Henry.

Etter den sterke starten, tar Solskjær mandag med seg unggutta til Molineux og Wolverhampton for å møte ulvene, som startet denne sesongen med poengdeling mot Leicester, men som slo Solskjær og Manchester United to ganger under nordmannens ledelse.