TAKKET SPILLERNE: Ole Gunnar Solskjær var ute med spillerne på banen etter seieren mot Cardiff. Foto: NTB Scanpix
TAKKET SPILLERNE: Ole Gunnar Solskjær var ute med spillerne på banen etter seieren mot Cardiff. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-debut

Solskjær hylles. Dette avslører den store forskjellen fra Mourinho

Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart mot Cardiff. Det vekker oppsikt.

  • Cardiff - Manchester United 1-5

Det ble en Solskjær-fest for Manchester United i går. De røde djevlene feide rett og slett Cardiff av banen.

Nå er det riktignok en ganske lang, bratt og kronglete vei fra Cardiff og opp til de store kanonene, men en bedre debut kunne Solskjær neppe ha drømt om.

Sultefôrede fans hyllet ham, spillerne reagerte på den siste ukas hendelser med å spille positiv og offensiv fotball og United scoret fem ligamål i en kamp for første gang siden sir Alex Fergusons siste kamp.

Forskjellen fra Mourinho

Det var altså en perfekt julegave for United-fans og til Solskjær selv. Tallenes klare tale etter gårsdagens kamp er at Manchester United rett og slett løp Cardiff i senk.

SOLSKJÆR GIR DEM FRIHET: The Sunday Times med dobbeltside på Solskjær i dag. Faksimile: The Sunday Times / Foto: Pål Marius Tingve
SOLSKJÆR GIR DEM FRIHET: The Sunday Times med dobbeltside på Solskjær i dag. Faksimile: The Sunday Times / Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

Akkurat det har ikke vært hverdagskost i år. Sky Sports leverte i dag statistikk som sier at United ble utløpt i 16 av de 17 første kampene i årets Premier League. Bare i seieren mot Fulham i desember løp de lenger enn motstanderne. Da skilte det 160 meter.

I går hadde tallene endret seg drastisk. Allerede til pause hadde Solskjærs menn løpt to kilometer lenger enn Cardiff. Da dommeren blåste av kampen, hadde de løpt fem kilometer lenger, skriver Sky Sports.

United hadde også færre spurter enn motstanderne i 15 av de 17 første kampene Også det var forandret til gårsdagens kamp.

- Det er ingen tvil: De stoppet å løpe for den forrige manageren (José Mourinho). For første gang i en Premier League-kamp denne sesongen løp de i stykker motstanderen. Det var en riktig avgjørelse å sparke Mourinho, for som jeg sa forrige helg: Noe måtte forandres, sier den tidligere storscoreren Alan Shearer til BBC.

Kollega Ian Wright fulgte opp:

- Det er enkelt å si at det bare var Cardiff, men dette var Manchester United slik vi vil se dem.

Hylles

Og i dag blir 45-åringen hyllet, verden over.

- Det første Ole måtte gjøre var å få gutta til å ha det gøy med å spille fotball igjen. Alle i klubben, fra støtteapparatet til draktansvarlige, de koste seg ikke. Du kan se at støtteapparatet koser seg i dag, og spillerne gjør det også, sier Wayne Rooney til BT Sports.

- United hadde mistet sin identitet. United skal angripe med gassen i bånn, ikke forsøke å utorganisere motstanderne. Med Solskjær og Mike Phelan tilbake fikk vi se den galskapen som aldri skulle ha blitt borte, skriver The Telegraph i dag.

FØR SESONGSTART 2018: 29. februar 2018 møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær for å snakke om hvordan han ønsket at Molde skulle spille i 2018. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

The Sunday Times skriver i dag at Ole Gunnar Solskjær har gitt United-spillerne friheten tilbake.

- United har byttet ut suksess, klasse og verdighet med middelmådighet etter at sir Alex Ferguson la opp. Å få Solskjær tilbake er et halvhjertet forsøk på å gjenskape noe av identiteten til klubben. Og det viser at de erkjenner at de burde ha gjort noe for lenge siden. Nå så de ut som et gammelt United-lag, skriver Daily Mail.

The Sun skriver i sin papirutgave at dette var som å se Manchester United under sir Alex Fergusons tid. En sammenlikning Solskjær nok må tåle mange ganger framover, og som legger et stort press på 45-åringens skuldre.

Riktignok et press han lever godt med.

TILBAKE TIL FERGUSON-TIDA: The Sun sammenligner United-seieren i går med tida da sir Alex Ferguson ledet de røde djevlene. Faksimile: The Sun / Foto: Pål Marius Tingve
TILBAKE TIL FERGUSON-TIDA: The Sun sammenligner United-seieren i går med tida da sir Alex Ferguson ledet de røde djevlene. Faksimile: The Sun / Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

Er han et geni?

Også her i Skandinavia stjeler Solskjær mye spalteplass i dag.

- Solskjær kunne knapt fått en bedre start, skriver den svenske kommentatoren Kalle Karlsson i Aftonbladet.

Kollega Thomas Wilbacher i Expressen følger opp:

- Perfekt start for Solskjær, men er han et geni?

Han utdyper:

- Solskjær er selvfølgelig ikke et geni ennå, og vi skal nok avvente til United får tøffere motstand før vi gir Solskjær kallnavn som« the Norwegian One». Men Solskjær fikk en perfekt start, og jeg tror valget av nordmannen er klokt.

Ekstra Bladet slår også på stortromma:

- Solskjærs store triumf. Nå spiller Manchester United drømmefotball, skriver avisa.

Vil angripe

Det er ingen tvil om at det ble en perfekt start, og Solskjær sa ting etter kampen som nok varmet de med et hjerte som banker for klubben.

- Når du er United-spiller skal du ville ha ballen. Noen ganger kom spillerne våre litt tett på hverandre. Når vi blir tryggere på hverandre, kan vi spille enda bedre, uttalte Solskjær på pressekonferanse hvor Dagbladet også var.

På spørsmål om hva han var mest fornøyd med, uttalte 45-åringen til TV 2:

- Det var spillegleden, lysten til å gå framover i banen og å vinne tilbake ballen. Vi er Manchester United. Har vi scoret to vil vi ha tre. Har vi scoret tre vil vi ha fire. Det er sånn det skal være.