Solskjær hylles i inn- og utland

Gratuleres verden over.

 TILBAKE I GAMLE TRAKTER:  Ole Gunnar Solskjær gjorde stor suksess i Molde sesongen 2013/2014. Foto: Scanpix.
TILBAKE I GAMLE TRAKTER: Ole Gunnar Solskjær gjorde stor suksess i Molde sesongen 2013/2014. Foto: Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Onsdag ble det klart at Ole Gunnar Solskjær igjen blir manager for Molde. Han har signert kontrakt på 3,5 år med gamleklubben, etter å ha fått sparken fra Cardiff i 2014.

Gratulasjonene står i kø for Manchester United-legenden, og saken har fått store oppmerksomhet i utlandet.

Alt fra Fox News i USA til Manchester Uniteds offisielle supporterklubb i Indonesia, har delt saken og gratulert den ferske Molde-manageren på Twitter.

Uniteds offisielle Twitter-konto har også plukket opp nyheten om nordmannen, og sender sine gratulasjoner fra Manchester.

- Gratulerer til Solskjær som nå har returnert til Molde, skriver den tradisjonsrike klubben.

Hylles Tidligere lagkamerat og United-bauta, Jaap Stam, har slengt seg på, og ønsker sin tidligere klubbkollega lykke til: «Håper han er like suksessfull som i sin første periode. #Legende.», skriver nederlenderen på Twitter.
Tilbakemeldingene har heller ikke latt vente på seg blant flere norske fotballkjennere:

«Strålende nyheter for Tippeligaen med Solskjær tilbake. Vår egen liga trenger profiler. Solskjær tar vel greit førsteplassen fra dag en», skriver den tidligerere TV 2-profilen Kristian Oma, som de siste årene har ledet tippeligasendingene til C More.

- Blir bedre  «Solskjær er tilbake. Molde satser, RBK må svare. Norsk fotball blir litt bedre, skriver Øyvind Alsaker», TV 2s Premier League-kommentator.

Selv sa Solskjær dette under en pressekonferanse tidligere i dag:
- Nå har jeg hatt et år fri, ferie, kall det engasjement med guttelaget til Clausenengen, og jeg har lovet familien at vi skulle ta et år. Jeg begynte å bli sulten på å komme på et høyere nivå igjen, og har hatt dialog med Molde en stund. Det trigga meg, nå er jeg sulten på å vise hva vi kan få til sammen, sa Solskjær tidligere i dag, til Moldes egen tv-kanal.

- Stor drøm
Solskjærs tilbakekomst skaper stort også stort engasjement i supporterklubben Tornekrattet.


- Nå er Champions League-plass neste sesong den store drømmen. Godt likt blant de fleste, en fantastisk mann og en dyktig manager som er på plass, sier leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset, til Dagbladet.

Erling Moe har ledet laget midlertidig, siden Tor Ole Skullerud overraskende fikk fyken midt i sesongen. Jenset er glad for at spekulasjonene nå kan legges til side.

- Det er veldig godt at klubben har fått på plass en langsiktig løsning. Fint at vi nå kan legge bort all spekulasjonene. Nå vet vi hva vi vil, og hvor vi vil, sier leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset, til Dagbladet.