Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær-hyllest: - Eier ikke frykt

Manchester United kan ha funnet gull på venstrebacken i 19 år gamle Brandon Williams.

IMPONERTE: Brandon Williams går i bakken og får straffespark. 19-åringen spilte en stor kamp for Manchester United. Foto: Marko Drobnjakovic/AP/NTB Scanpix
IMPONERTE: Brandon Williams går i bakken og får straffespark. 19-åringen spilte en stor kamp for Manchester United. Foto: Marko Drobnjakovic/AP/NTB Scanpix Vis mer

Partizan - Manchester United 0-1

Manchester United har et godt utgangspunkt i Europa League etter seieren over Partizan, og topper gruppe L med sju poeng.

Og det var særlig en spiller som sto fram i heksegryta i Beograd: 19 år gamle Brandon Williams.

Venstrebacken skaffet Manchester United straffesparket som Anthony Martial satte i mål, og spilte en god kamp som vingback.

- For meg var Brandon kampens spiller. Han har vært fantastisk i kampene han har spilt. Gutten eier ikke frykt. Han er modig som en løve og han fikset seieren for oss, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

INGEN OVER: Ingen scorer mer enn Erling Braut Haaland i Champions League. Video: Viasat Vis mer

- Toppspiller

United skapte knapt noe som helst i andre omgang, og ble presset tilbake i egen boks. Solskjær var ikke fornøyd med presset angriperne hans la ned.

- I kamper som dette når vi får første mål, må vi lære når vi skal få det andre og tredje målet. Vi hadde mange sjanser til å havne i en komfortabel ledelse, men vi spilte ikke den avgjørende pasningen framover. Men Brandon har en fantastisk holdning, han kommer til å bli en toppspiller, sier Solskjær.

Europa League
Manchester United32102-07
AZ Alkmaar31208-25
Partizan Beograd31114-44
Astana30031-90

Bare noen minutter tidligere hadde Solskjær skrytt av Williams til MUTV.

- Brandon var kampens spiller. Han var fantastisk. Han har en fantastisk holdning, forsvarer seg veldig bra, er god i lufta, modig og får straffen ved å drive framover med ballen. Vi har funnet en venstreback der, sier Solskjær til klubbens TV-kanal MUTV.

For det er Luke Shaw som nå har fått en verdig konkurrent på venstrebacken, og Williams imponerte såpass mye at han kan få en ny sjanse mot Norwich førstkommende søndag.

Tøff atmosfære

Solskjær mener at unggutten «ikke gjorde noen feil», selv om atmosfæren kunne satt ut selv den mest erfarne spiller.

- Det er annerledes enn England, atmosfæren er galskap, men guttene gjorde jobben og vi holdt nullen, så vi er glade, sier en ydmyk Williams til MUTV etter kampen og fortsetter:

- Du kan nesten ikke høre noe, men du er mer fokusert på å spille og gjøre det du skal gjøre. Du blokkerer det andre ute, sier Williams, som fikk spørsmål om hva han syntes om å spille vingback.

- Det gir meg større muligheter til å avansere framover og deretter trekke bak og forsvare meg, noe jeg også liker, så det er en fin posisjon å spille i, var svaret.

Utover i andre omgang la Solskjær om til fire bak, og mens Aaron Wan-Bissaka på motsatt back ble byttet ut, spilte Williams hele kampen.

18 år gamle James Garner fikk sin første kamp fra start for de røde, og fikk også skryt av Solskjær etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media