Solskjær hyllet i comebacket

Til stor glede for Manchester United-fansen gjorde Ole Gunnar Solskjær et etterlengtet comeback mot Leeds på Old Trafford.

Likevel ble det bare ett poeng for United, og Arsenal er den store vinneren etter at de tre gullkandidatene var i aksjon tidlig lørdag ettermiddag. Etter 2-1 mot Chelsea er laget sju poeng foran United og ni foran Chelsea.

Paul Scholes ordnet 1-0 til Manchester United etter 64 minutter, men Alan Smith utlignet bare tre minutter senere. Da svarte manager Alex Ferguson med å sette inn Ole Gunnar Solskjær.

Den populære nordmannen hadde ikke spilt for førstelaget til Manchester United siden 13. september i fjor, og ble møtt av stor jubel da han kom inn for Phil Neville 19 minutter før slutt.

Det ville vært et perfekt comeback for Solskjær dersom han hadde scoret, men det klarte han altså ikke. Ruud van Nistelrooy hadde den siste store sjansen, men han skjøt over fra kort hold.

Manchester United, som ble slått 3-2 av Middlesbrough i sin forrige seriekamp på Old Trafford, lot seg frustrere av et hardtarbeidende Leeds i første omgang. Eirik Bakke gjorde nok en solid opptreden for Leeds som fikk en etterlengtet oppmuntring.

Keane på benken

Kaptein Roy Keane var noe overraskende henvist til benken fra start hos Manchester United, men kom på banen etter et kvarter av annenomgangen. Da ble det også mer fart over sakene for hjemmelaget.

Leeds-keeper Scott Carson klarte ikke å klarere et skudd fra Gary Neville etter 64 minutter, og Paul Scholes ordnet et etterlengtet mål på Old Trafford. Men moroa varte ikke så lenge.

Bare tre minutter senere var Alan Smith høyere enn John O'Shea på et innlegg fra Didier Domi. Smith headet ballen i mål og sikret bunnlaget Leeds et svært viktig poeng.

- Det er et stort fjell å bestige nå, men det er oppnåelig. Det er utrolig hva et lag kan klare i slike situasjoner, sa manager Alex Ferguson etter kampen. Sju poeng i Arsenals favør er mye, men det er 12 kamper å gjøre det på.

Ruud van Nistelrooy, som aldri har scoret mot Leeds, kan vente seg overskrifter i engelske aviser etter flere grove misser.

- Det var noen sjanser vi burde satt i mål. Det var mye godt spill, men vi virket litt tannløse i dag, sa Ferguson.

Arsenal kobler grepet

Arsenal fikk ingen god start på kampen mot Chelsea med Eidur Gudjohnsens mål etter bare 27 sekunder. Gleden skulle ikke vare lenge for Gudjohnsen og Chelsea.

Etter en time ble islendingen sendt av banen med to gule kort. Da hadde Patrick Vieira og Edu i mellomtiden ordnet 2-1-ledelse til Arsenal.

Arsène Wenger kan dermed skryte av 26 ligakamper uten tap. Det er Leeds (1973-74) og Liverpool (1987-88) som har rekorden på 29 kamper. Men å snakke om ligagull er ikke Arsenal-spillerne så ivrige etter.

- Det er fortsatt en lang vei å gå. Vi spilte veldig bra i dag, men vi vet ikke hva som skjer fra nå til slutten av sesongen, sa kaptein Patrick Vieira.

- Vi har selvfølgelig satt oss selv i en komfortabel posisjon, men vi lærte mye i fjor og har ikke tenkt å gjøre samme feil, fortsatte Vieira.

For Chelsea og eier Roman Abramovitsj er det nå hele ni poeng opp til Arsenal fra tredjeplassen. Det betyr at den styrtrike russerens håp om ligagull denne sesongen er i ferd med å visne.

- I øyeblikket er det nytteløst å tro på gull, innrømmet manager Claudio Ranieri etter lørdagens tap.

GLEDE: Arsenal overbeviste mot Chelsea, og leder nå med sju poeng på Manchester United.
SORG: Ruud Van Nistelrooy, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes må se at Arsenal trekker fra dem på tabellen.