ENDELIG BORTESEIER: Ole Gunnar Solskjær kunne endelig juble over en sårt etterlengtet borteseier og tre poeng som fremdeles holder liv i Premier League-drømmen. AP Photo/Chris Ison, PA Wire
ENDELIG BORTESEIER: Ole Gunnar Solskjær kunne endelig juble over en sårt etterlengtet borteseier og tre poeng som fremdeles holder liv i Premier League-drømmen. AP Photo/Chris Ison, PA WireVis mer

Solskjær hyllet keeperhelten - igjen

Holdt nullen tross massivt Southampton-press.

• Southamton 0-1 Cardiff (0-0)

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Cardiff hadde kun vunnet én bortekamp denne sesongen før Juan Calas langskudd sikret laget tre viktige poeng da Southamton ble slått 1-0 på St. Mary's. 

Kampens eneste scoring kom etter 65 minutter. En heading ble klarert fra Southampton-boksen og på utsiden ventet stopper Juan Cala på ballen.

Spanjolen sendte Steven Davis vekk med en lekker førsteberøring før han dundret ballen bak Paulo Gazzaniga i hjemmemålet.

Mot spillets gang gikk Cardiff opp i ledelsen 1-0.

Keeperhyllest Etter det holdt Cardiff-keeper David Marshal waliserne inne i kampen. Han fikk velfortjent skryt av Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

- David Marshall er en av de beste keeperne i Premier League. Vi har takket ham mange ganger, men han var spesielt god i dag, sier Solskjær på pressekonferansen. 

Cardiff-manageren innrømmer at laget hans var litt heldige som ikke slapp inn mål.

- Det var en flott prestasjon. I dag hadde vi den lille flaksen man trenger for å vinne en vasneklig kamp. Ingen forventet at vi skulle vinne her i dag. Vi slo et godt lag, er tilbake i kampen om å overleve.

Stemninga i garderoben var naturlig nok svært god etter 94 minutter.

- Atmosfæren var fantastisk! sier Solskjær.

Dårligst på bortebane Mens resten av lagene i bunnstriden har tatt hver sin skalp de siste par ukene, var det kun Cardiff som enda ikke har levert en kamp over par. Solskjærs mannskap hadde før kampen kun tatt fire poeng på de seks siste kampene og hadde den dårligste bortestatistikken av samtlige i Premier League.

Tidligere i uka uttalte Solskjær at Mauricio Pocchetino var hans rollemodell da han kom til klubben for tre måneder siden. Men det var lite som tydet på at han skulle angripe vertene fra start på St. Mary's. 

Nordmannen gikk ut i en defensiv 4-1-4-1-formasjon med Frazier Campbell alene på topp. 

Stolpetreff fra Lallana Southampton-kaptein Adam Lallana var først ute på St. Mary's med kampens første store sjanse etter 20 minutter. Han mottok ballen innenfor 16-meteren og fikk avsluttet hurtig, men uheldigvis for hjemmefansen smalt ballen i tverrliggeren og ut. Southampton svært nærme en tidlig ledelse. 

Foruten et farlig frispark fra Ricky Lambert i midten av førsteomgang, kom ikke lagene nærmere og måtte gå i garderoben med 0-0. 

Marshall-storspill Wilfred Zaha ble byttet inn for Gary Medel etter drøye 60 minutter i håp om å jage et bakrom som Southampton-spillerne hadde hatt fullstendig kontroll på. 

Southampton var kun en kjemperedning fra Marshall å utligne da Nathaniel Clyne forsøkte skuddet i nærmeste hjørne etter 80 minutter spilt. 

Cardiffs keeper hadde flere gode involveringer mot slutten av kampen som ebbet ut i bortelagets favør.