Solskjær i Fergusons planer

Nordmannen er skadet igjen, men blir neppe solgt med det første.

Alle United-fans drømmer seg av og til tilbake til 1999. Til den tida da klubben kunne velge og vrake i spisser som leverte i nesten hver kamp, og som sikret klubben de tre store trofeene: Andy Cole, Dwight Yorke, Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær.

Alex Ferguson har tydeligvis også gode minner fra gullåret, og på en pressekonferanse før avreisen til treningsleiren i USA forklarte Fergie at klubben ikke ønsker å være så avhengig av en Ruud Van Nistelrooy i toppslag lenger. Denne sesongen skal nederlenderen avlastes, og det skal satses på flere målscorere. Alan Smith, Louis Saha, Van Nistelrooy.

Og Ole Gunnar Solskjær.

Forlan ute?

Han nevnte ikke Diego Forlan, som for tiden er på landslagsoppdrag for Uruguay i Peru, skriver The Telegraph i dag. Og han nevnte ikke Wayne Rooney - tenåringssensasjonen som tidligere har vært nevnt som aktuelt bytteobjekt for Solskjær. Også Celtic skal ha snust på nordmannen.

- De siste åra har vi ikke hatt de fire spissene som gir meg vanskeligheter med å avgjøre hvem jeg skal holde ute av laget.

- Nå har jeg fire helt ulike spisstyper som kan inngå i massevis av ulike kombinasjoner. Spillerne er på plass, og vi kan gå løs på jobbingen før sesongen starter, sier Ferguson.

Skadet igjen

United-troppen satte kursen for USA i dag, men uten Solskjær. 30-åringen er skadet, og det skal være det samme kneet som byr på problemer nå som holdt han på sidelinja i nesten hele fjor.

Solskjær skal undersøkes i løpet av de nærmeste dagene, og Sir Alex er ifølge The Scotsman desperat etter å få Solskjær klar igjen.

Å miste viktige deler av forsesongen kan fort gjøre at en spiller kommer bakpå før alvoret begynner, og Solskjær trenger en optimal oppkjøring nå som konkurransen om spissplassene er hardere enn på lenge.

Møter Mourinho igjen

United har brukt bra med penger denne sommeren, men er selvfølgelig ikke i nærheten av å disponere de beløpene som Chelsea kan.

Men Ferguson tror ikke Chelsea nødvendigvis tar tittelen i år likevel.

- Nei. Det handler ikke bare om penger, men om å velge de rette spillerne, tror Ferguson.

United-manageren har tidligere hatt en heftig krangel med Chelsea-manager Mourinho, etter at Porto slo de røde djevlene ut av Champions League i fjor. Ferguson anklaget da portugiserne for juks.

- Det kommer til å bli en veldig interessant sesong, siden Chelsea og Liverpool har nye managere. Arsene Wenger og jeg begynner å bli gamlekara i denne ligaen. Lag som Tottenham kan bli sterke, men jeg tror det realistiske er at vi, Arsenal, Chelsea og Liverpool kommer til å kjempe om tittelen, mener Sir Alex.

NØKKELMANN: Alex Ferguson har ikke mistet troen på Ole Gunnar Solskjær, til tross for en skaderammet fjorårssesong.