Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær i minnegudstjeneste på Old Trafford

Høytid kl. 16.04 i Manchester, når klubb og fans markerer München-ulykken.

(Dagbladet.no): Nesten hele Manchester United samles i dag for å minnes ofrene etter München-ulykken for 50 år siden, skriver The Times.

Kl. 15.45 norsk tid møtes 950 United-folk, inkludert overlevende fra ulykken, under North Stand på Old Trafford. Klubbens egen prest John Boyers leder minnegudstjenesten, og kl. 16.04 blir det et minutts stillhet.

På akkurat samme tid for 50 år siden krasjet flyet på rullebanen i München.

The Times ramser opp flere tidligere storspillere blant gjestene i ettermiddag, blant annet norske Ole Gunner Solskjær.

Også Denis Law og Bryan Robson er legender som møter opp, sammen med flere av dagens spillere ledet av kaptein Gary Neville, Paul Schoes og Ryan Giggs.

Halvparten av gjestene vil være supportere, de ble trukket ut fra forskjellige aldersgrupper blant fans som ønsket å delta.

Manchester Uniteds spillere på det engelske landslaget vil minnes flulykken med stillhet før avspark mot Sveits i kveld.

- Det er en viktig dag. Jeg er sikker på at noe skjer før avspark mot Sveits, slik at vi får minnet de som mistet sitt liv, sier United- og England-spiss Wayne Rooney til The Independent.

BLE SELV HEDRET: Ole Gunnar Solskjær fikk æresvakt da han annonserte at han ga seg som United-spiss i september. I dag skriver ei engelsk avis at United-treneren skal være med på en minnegudstjeneste i klubben. Foto: Scanpix/Ap
BLE SELV HEDRET: Ole Gunnar Solskjær fikk æresvakt da han annonserte at han ga seg som United-spiss i september. I dag skriver ei engelsk avis at United-treneren skal være med på en minnegudstjeneste i klubben. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Den offisielle markeringen på banen på Old Trafford skjer når United møter City søndag. Både da og på Wembley i kveld fryktes det at supportere ikke vil respektere det ene minuttet med stillhet.

- Det viktigste er at vi får vist vår respekt, og at de som døde blir husket, sier Rooney.

Solskjær-rådgiver Jim Solbakken besvarte ikke Dagbladet.nos henvendelse i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media