KAN HAVNE I CANADA: Ole Gunnar Solskjær kan snart være tilbake som manager.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KAN HAVNE I CANADA: Ole Gunnar Solskjær kan snart være tilbake som manager. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Solskjær i samtaler med MLS-klubb om ny managerjobb

Agent Jim Solbakken bekrefter.

(Dagbladet): Kilder opplyser til Dagbladet at Ole Gunnar Solskjær (42) er i forhandlinger med MLS-klubben Toronto FC om jobben som lagets nye manager.

Solskjærs agent, Jim Solbakken, bekrefter nyheten.

- Ja, er Solbakkens svar til Dagbladet på spørsmål om det pågår samtaler mellom partene.

Første siden Cardiff Solskjær har vært arbeidsledig helt siden det ble klart at han var ferdig som Cardiff-manager 18. september i fjor. Det siste året har det versert flere rykter som har knyttet han til ulike jobber, blant annet til sveitsiske Basel og Molde.

Solskjær ser imidlertid ikke for seg en Molde-retur, og nå kan Manchester United-legenden i stedet ende opp med å flytte til Canada.

- Hvor langt har samtalene kommet?

- Det tar jeg ikke i media, sier Solbakken.

Agenten ønsker heller ikke å si noe om når kontakten mellom partene ble opprettet.

Fikk sluttpakke Dagbladet kjenner også til at Solskjær kom til enighet med sin tidligere arbeidsgiver Cardiff om en sluttpakke for seg selv og sine medarbeidere for to til tre uker siden.

Etter at oppholdet i Wales endte med et bittert brudd med den eksentriske eieren Vincent Tan, pågikk det lange forhandligner før partene ble enige om sluttpakkene for alle involverte.

TORONTO-STJERNE: Michael Bradley tjener 60 millioner kroner i året i den canadiske klubben. Foto: Scanpix
TORONTO-STJERNE: Michael Bradley tjener 60 millioner kroner i året i den canadiske klubben. Foto: Scanpix Vis mer

Det har tidligere kommet frem at Solskjær ikke ønsket å gi noen intervjuer før avtalen mellom Cardiff, han selv og hans tidligere kolleger var formalisert.

Nå er det imidlertid ting som tyder på at Solskjær snart er tilbake hvor nordmenn flest er vant med å se ham, rundt en fotballbane.

Har hentet flere stjerner I Toronto kan Solskjær bli trener for en rekke stjernespillere. Klubben har de siste årene hentet navn som Sebastian Giovinco fra Juventus, Jozy Altidore fra Sunderland og Michael Bradley, Stabæk-trener Bob Bradleys sønn, fra Roma.

Bradley ble kjøpt fra italienske Roma i januar i fjor for rundt 90 millioner kroner, og i Canada hever den amerikanske landslagsspilleren rundt 60 millioner kroner i lønn hvert år.

Bak overgangene står Canadas største sports- og underholdningskonsern, Maple Leaf Sports & Entertainment, som i tillegg til Toronto FC eier NBA-klubben Toronto Raptors og NHL-laget Toronto Maple Leafs.

Grunnen til den store satsingen skyldes fotballagets skuffende resultater de siste sesongene. Etter at Toronto ble en del av MLS i 2007 ble stadionen BMO Field, med en kapasitet på over 30 000 tilskuere, utsolgt nesten hver kamp de fem første årene. De siste sesongene har imidlertid både resultatene og en stor del av supporterne uteblitt.

TORONTO-STJERNE: Tidligere Sunderland-spiss Jozy Altidore. Foto: Scanpix
TORONTO-STJERNE: Tidligere Sunderland-spiss Jozy Altidore. Foto: Scanpix Vis mer