Solskjær imponerte Cardiff-kapteinen

- Spillerne har en strålende innstilling, sier nordmannen.

CARDIFF/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har rukket en rolig kveld og en god natts søvn etter sin første pressekonferanse som Cardiff-manager, men allerede i dag morges er han på plass foran mikrofonene igjen.

Cardiff skal til Newcastle og spille tredje runde i FA-cupen i morgen, i det som blir nordmannens første test som Premier League-trener.

- Det første som gjelder er å få en følelse av klubben og folkene her, og jeg er veldig imponert. De har hatt en del å stri med i det siste, men alle smiler, sier Solskjær.

- Jeg har også fått snakket med en del av spillerne, og innstillingen deres er strålende. Det har vært mange inntrykk, nå ser jeg fram til å komme i gang med fotballen. Jeg har vært på St. James' Park før, og Newcastle har mange gode spillere. Det blir en tøff kamp for oss, sier nordmannen.

Pustepause Etter flere dagers spekulasjoner ble Solskjær presentert som Vincent Tans nye mann i går, og 40-åringen har store ambisjoner med sin første trenerjobb på øverste nivå i England.

Topp ti er det langsiktige målet med den walisiske klubben, som i år foreløpig har mer enn nok med å unngå nedrykk. Men først er det cup.

- En kamp er en kamp. Cardiff var veldig nære å løfte en pokal for noen år tilbake, så vi går inn med mål om å gå videre. Det er en pustepause fra Premier League, men vi skal prøve å få i gang et momentum. FA-cupen er viktig for meg, og det er viktig for meg å se spillerne i aksjon, sier Ole Gunnar Solskjær, og gjentar at han håper på en attraktiv spillestil med laget.

- Alle har et ønske om å spille offensiv fotball, men du må først ha det fundamentet som gir deg «tillatelse» til å gjøre det. Vi trenger ikke forsiktige spillere i Premier League, de må være på tå hev, sier nordmannen.

I ligaen venter et tøft program for Solskjærs nye gjeng, Cardiff skal møte både bunnrivalene West Ham og Norwich, samt erkerival Swansea og begge de to Manchester-klubbene i løpet av de neste fem rundene.

Spent kaptein Mark Hudson har vært kaptein i Cardiff, men har slitt noe med spilletid under midlertidig manager David Kerslake i det siste, med både Steven Caulker og Ben Turner i god form.

- Jeg håper jeg får spille mer, men det er opp til meg å vise manageren at jeg fortjener det, sier den store forsvareren.

- Vi møtte ham i går, og han snakket godt for seg. Dette er spennende tider, og han ser fram til det. Han er en ung og ambisiøs trener med klare ideer om hvordan han vil lede laget. Han må få sette opp laget som han ønsker, og han vil nok prøve å sette sitt stempel på det allerede i morgendagens cupkamp, sier Hudson.

Ole Gunnar Solskjær merker allerede forskjellen fra norsk tippeliga, som han mener er en annen virkelighet enn Premier League-universet.

- Det er på et helt annet nivå. Spillerne er på et høyere nivå. Medieinteressen er så mye større, det er vanskelig å sammenlikne. Det er den største ligaen i verden, sier Solskjær.