Solskjær jakter historisk bragd: - Hvis vi klarer det, vil det bli husket for alltid

Moldes Europa-eventyr fortsetter.

KAN OVERRASKE: Ole Gunnar Solskjær er kapabel til å gjøre mange endringer på laget før møtet med Fenerbahce.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
KAN OVERRASKE: Ole Gunnar Solskjær er kapabel til å gjøre mange endringer på laget før møtet med Fenerbahce. Foto: Tomm W. Christiansen/DagbladetVis mer

(Dagbladet): I kveld leder Ole Gunnar Solskjær Molde i et prestisjefylt oppgjør mot Fenerbahce. Med ett poeng er gruppeseieren sikret, men romsdalingene er innforstått med at det ikke blir lett. Tyrkerne ble ydmyket hjemme i Istanbul sist gang lagene møttes. Nå vil stjerner som Robin van Persie og Nani lege sine sårede egoer.

På Aker Stadion venter dog et Molde besatt av spillere stinne av selvtillit. Hele klubben virker å være det, stinne av selvtillit. Moldes egen tv-kanal har mobilisert. Det samme har supporterne. Det prates om at det ikke har vært mer celebre gjester på besøk siden Real Madrid var i byen 1999.

- Det er en fantastisk situasjon å være i for oss. Vi vil ha det ene poenget. Da er vi gruppemester. Vi vil gjerne vinne kampen, men i utgangspunktet kan vi senke skuldrene våre litt og bare gå ut og gjøre vårt beste, sier Solskjær til MFK TV.

Kan bli det største Hvis laget hans tar gruppeseieren, er han ikke i tvil: Det vil være det største i kristiansunderens Molde-karriere.

- Ja, det vil være en bragd. Hvis vi klarer det, kommer det til å bli husket for alltid, sier Solskjær.

Etter Moldes bunnsolide 2-1-seier over Celtic i Skottland 5. november, gjorde 42-åringen hele ni endringer på laget som møtte Start tre dager senere. I tillegg brukte Molde-manager flere ulike formasjoner i løpet av kampen i Kristiansand. Likevel vant blåtrøyene overlegent.

I kveldens dyst mot Fenerbahce gjør Solskjær trolig igjen store endringer.

- Du ser hva som trengs i en fotballkamp, så bytter du deretter, sier Solskjær til Dagbladet om sin pragmatiske tilnærming.

Derfor gjør han det I 3-0-seieren over Start, som var sist gang Molde spilte en tellende kamp, varierte Solskjærs mannskap mellom tre ulike formasjoner. Fremgangsmåten skiller seg fra den til trenere som for eksempel Kåre Ingebrigtsen og Dag-Eilev Fagermo som begge sverger til sine respektive 4-3-3-filosofier i henholdsvis RBK og Odd.

Til Dagbladet forteller Solskjær at han synes det er nødvendig med flere ulike fremgangsmåter, siden ingen kamper er like.

- Det er viktig å ha et alternativ til spillemåte hvis laget sliter, sier han.

I kampen mot Start så Molde ut til å være oppstilt i en 4-2-2-2-formasjon offensivt og en diamant defensivt. Selv forklarer Solskjær systemene slik:

- Vi spilte med en diamant til å begynne, så ble det noen variasjoner etter hvert. Det er det som er bra med å ha gode fotballspillere, de kan spille i mange forskjellige posisjoner. Vi forsøkte også 3-5-2, men da slapp vi til altfor mange innlegg. Så da gikk vi over til 4-2-2-2, som du sier, forteller Solskjær.

Hvilken formasjon Molde mønstrer i kveld, er det fremdeles svært få som vet. Uansett hva som skjer, vil det likevel ikke nekte Solskjærs menn mer Europa League-spill. For Molde er allerede klar for 16-delsfinalen, med to kamper igjen av gruppespillet.