Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær: Jeg vil ha spillere jeg kan stole på

Manchester United-stjerner linkes til Cardiff.

KOMMER TIL Å FORSTERKE: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær er på spillerjakt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KOMMER TIL Å FORSTERKE: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær er på spillerjakt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Januar. Overgangsvindu. Klubb med ny manager. Og rykter om at han har 250 millioner kroner til disposisjon for å hente nye spillere. Det er status for Cardiff og Ole Gunnar Solskjær (40) - noe som medfører spekulasjoner. Mange spekulasjoner.

Navnene som linkes hyppigst i engelske medier om dagen, er Manchester United-spillerne Wilfried Zaha (21) og Fábio da Silva (23). To meget spennende forsterkninger for en Premier League-klubb som kjemper for å overleve divisjonen.

- Tilhører United Overfor Sky Sports nekter imidlertid den norske manageren å fortelle om den teknisk begavede angrepsspilleren og den brasilianske, offensivt anlagte backen er aktuelle.

- Jeg kan ikke si noen ting om dem. De tilhører Manchester United, og jeg kan ikke kommentere andre lags spillere, sier Solskjær.

Han har allerede hentet Magnus Wolff Eikrem (23) og Mats Møller Dæhli (18) til balløya. Helgas 2-0-tap for bunnrival West Ham viste imidlertid at Cardiff mest sannsynlig må forsterkes ytterligere hvis ikke det skal bli en retur til Championship etter bare én sesong i det gjeveste selskapet.

- Det handler ikke om antall. Jeg vil jobbe med de spillerne jeg har her, men hvis den riktige (spilleren) dukker opp, kommer jeg til å handle. Akkurat som med Magnus og Mats, sier Solskjær.

Stor interesse Hans sterke bånd til klubben han ble verdenskjent i, opptar engelsk presse. Da Solskjær ble presentert som ny Cardiff-sjef for halvannen uke siden, la han verken skjul på at han hadde rådført seg med Sir Alex Ferguson på forhånd eller at hans egen fotballfilosofi stammet fra tiden i Manchester United-systemet.

Solskjær benekter derimot at han forsøker å skape en kopi av de røde djevlene i Wales.

- Nei, jeg skaper et nytt Cardiff. Vi må ha vår egen identitet. Jeg vil utvikle Cardiff til et lag som spiller en fotball alle kan være stolte av.

Men for å klare det, erkjenner «The baby-faced tactician», som The Telegraphs fotballkorrespondent Henry Winter døpte han etter at to innbyttere snudde underlege til seier i hans første kamp mot Newcastle, at han må kunne sette sin lit til spillerne sine.

- Det handler ikke om å kopiere andre, men det er åpenbart at jeg vil ha spillere jeg kan stole på og som er kapable til å spille på den måten jeg ønsker, sier Solskjær.

Så gjenstår det å se om det inkluderer nevnte Zaha og Fábio, tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf - eller kanskje alle tre.

STOR INTERESSE Men Ole Gunnar Solskjær vil ikke navngi spillere på ønskelisten. Her sammen med Magnus Wolff Eikrem før kampen mot West Ham forrige fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STOR INTERESSE Men Ole Gunnar Solskjær vil ikke navngi spillere på ønskelisten. Her sammen med Magnus Wolff Eikrem før kampen mot West Ham forrige fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer