Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær jublet som om det var gull da Molde doblet

Diouf og Hussain senket Rosenborg.

AKER STADION (Dagbladet): Molde - Rosenborg 2-0

Headingen til Pape Pate Diouf i det 60. minutt og kontringsmålet til Etzaz Hussain avgjorde «seriefinalen» mellom Molde og Rosenborg.

- Gutta fulgte planen til punkt og prikke. Vi spilte kontrollert, sier Solskjær etter kampen.

- Det var mye følelser i sving i dag. Du blir glad på gutta sine vegne, siden de har hatt en del marginer i mot som forrige helg mot Strømsgodset, sier Molde-manageren.

Jevnt Førsteomgangen i det som før kampen ble karakteriert som seriefinale mellom erkerivalene Molde og Rosenborg, var preget av to lag som var godt organisert. Begge lag var lite interessert i å gi hverandre unødvendige rom og muligheter for overganger.

Både Molde og Rosenborg lå tett og forflyttet seg riktig i hvert ledd. Dette førte til en sjansefattig omgang der lagene hadde to sjanser hver. Den første sjansen fikk Molde-veteranen Daniel Berg Hestad etter 25 minutter, men skuddet fra skrå vinkel havnet til side for Daniel Örlunds høyre stolpe.

Så var det Rosenborg sin tur. Rade Prica fikk plutselig stå alene inne i Moldes sekstenmeter, men avslutningen med venstrefoten ble litt for svak til å true Ole Søderberg i Molde-buret.

Like før pause fikk Mikael Dorsin kampens største sjanse. Svensken raidet opp på sin venstre side og var litt heldig som til slutt kom alene med Søderberg. Men Dorsin maktet ikke å overliste Søderberg som reddet skuddet til Rosenborgs svenske venstreback.

Prica nær Etter hvilen tok Rosenborg kommandoen rett fra start. Og igjen var det Dorsin som skulle skape farligheter for Moldes bakre rekker. Dorsin kom seg fri på Moldes høyre side og la inn, Vegard Forren bommet på innlegget, og ballen havnet hos Rade Prica som burde ha sendt trønderne i ledelsen.

Svensken fikk imidlertid ikke stokket beina og Søderberg kunne plukke ballen enkelt opp.

Molde fikk etter hvert mer trøkk utover i andre omgang, noe som til slutt skulle gi resultater for de blå-hvite. I det 59. minutt fikk Kristian Paulsen Vatshaug det beste ut av Daniel Örlund, da Rosenborg-keeper fistet headingen til midtstopperen til corner.

Diouf-scoring På den påfølgende corneren fant Mattias Mostrøm Pape Pate Diouf med utsiden av høyrefoten. Diouf fikk det nødvendige rommet, raget høyest inne i feltet og headet Molde i ledelsen.

Molde var svært nære å øke ledelsen kvarteret før slutt med Daniel Berg Hestad, men headingen til 37-åringen havnet like utenfor den høyre stolpen til Örlund.

RBK presset Rosenborg kastet innpå Steffen Iversen i de siste tjue minuttene i et forsøk på utligning. Og bortelaget fikk presset Molde lenger bak i banen med inntredenen til Iversen uten å skape de helt store sjansene.

STEMNING: Slik var RBK-fansen før kampen i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
STEMNING: Slik var RBK-fansen før kampen i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg presset på i sluttminuttene og stod høyt med laget. Det straffet seg til slutt. Sekunder før sluttsignalet kontret Etzaz Hussain inn 2-0 til hjemmelaget etter pasning fra Jo Inge Berget.

Hussain fikk en lett oppgave da han skjøt ballen i et tomt bur.