Solskjær kan beholde Røkke-lønn som Aston Villa-manager

Avtalen med Aker løper til 30. juni 2014.

MANN I NYHETENE: I går falt oddsen igjen på Ole Gunnar Solskjær som Aston Villa-manager. Får han den jobben, kan han fortsatt vente seg lønn fra Kjell Inge Røkkes Aker.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
MANN I NYHETENE: I går falt oddsen igjen på Ole Gunnar Solskjær som Aston Villa-manager. Får han den jobben, kan han fortsatt vente seg lønn fra Kjell Inge Røkkes Aker. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Kjell Inge Røkkes Aker kan komme til å betale lønn til Ole Gunnar Solskjær selv om Molde-manageren skulle få jobben i Aston Villa, skriver Dagens Næringsliv.

Solskjær og Aker har en avtale som løper til 30. juni 2014.

- Da vi inngikk den avtalen var det med tanke på et langsiktig samarbeid rundt fellesskapet Molde Fotballklubb. Solskjær har en stor spillerkarriere bak seg og en stor managerkarriere foran seg. Markedsverdien av Ole Gunnar Solskjær er stor, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker Asa til Dagens Næringsliv.

Kigen sier de forholder seg til at avtalen løper ut først 30. juni 2014.

- Vil markedsverdien hans øke hvis han blir manager i Premier League?

- Det er ikke vurderinger vi har brukt tid på, sier Kigen.

I Molde har Solskjær en lønn på 4,4 millioner kroner. To av disse millionene betales direkte fra børsnoterte Aker Asa.

- Vi betaler for markedsrettigheter knyttet til Solskjær. Vi kan bruke ham i forbindelse med annonsekampanjer og seminarer og foredrag i Aker og selskaper eid av Aker, sier Kigen.

(NTB)