Solskjær kan ikke garantere at Pogba blir værende

Stadig flere medier melder det samme: Ole Gunnar Solskjærs håp om å beholde sin aller største stjerne, svinner hen. Paul Pogba skal nemlig være fast bestemt på å gå til Real Madrid.

USIKKER FREMTID: Ingen vet om Paul Pogba blir værende. Selv skal han ønske en overgang til Real Madrid, men Ole Gunnar Solskjær vil beholde franskmannen.
USIKKER FREMTID: Ingen vet om Paul Pogba blir værende. Selv skal han ønske en overgang til Real Madrid, men Ole Gunnar Solskjær vil beholde franskmannen.Vis mer

Franske L'Equipe meldte det først tidligere denne uken, og nå kaster en rekke britiske medier seg på, deriblant The Times og Sky Sports.

Paul Pogba som - på overraskende vis - ble inkludert på årets lag i Premier League, spiller trolig sine siste kamper i Manchester United-trøya de kommende ukene. Interessen fra Real Madrid er ikke akkurat ny: Allerede i 2016 ønsket de å hente ham fra Juventus, men franskmannen valgte den gangen å dra til Manchester United.

Nå skal han imidlertid ha sett seg lei mangelen på positiv utvikling hos de røde djevlene, og er fast bestemt på å bytte ut rødt med hvitt.

Årsakene er mange, ifølge de ulike mediene. The Times' Manchester United-korrespondent Paul Hirst, lister opp en rekke grunner:

  • Pogba har blitt desillusjonert i United
  • Han tror ikke på retningen United tar
  • Franskmannen tror heller ikke at han regelmessig kan vinne sølvtøy med klubben

Det spøker dermed for fremtiden til mannen Ole Gunnar Solskjær har sagt han ønsker å bygge laget sitt rundt. Sky Sports hevder at Real Madrid skal føle seg trygge på å sikre Pogba i løpet av sommeren.

Om Manchester United ønsker å selge, er imidlertid en annen sak, og her opererer mediene som omtaler Pogba-exiten med ulik informasjon. L'Equipe melder at Manchester United skal være åpne for å selge verdensmesteren, mens Hirst og The Times skriver at Solskjær & co. ikke ønsker å selge.

Uansett er det ventet at det kommer et bud - og trolig flere - fra den spanske hovedstadsklubben i sommer.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om Pogba-ryktene på fredagens pressekonferanse. Da sa han at han tror Pogba blir værende, men at han ikke kan garantere det.

- Du kan aldri garantere noe i fotball, men jeg tror han kommer til å bli her. Han ønsker å være suksessfull her. Paul har vært fantastisk for oss, påpeker Solskjær.

Manchester United har fått kritikk for å mangle ledertyper, men Solskjær sier at det er nettopp det Pogba er: En leder.

- Han er det, både i garderoben og på banen.

Solskjær blir konfrontert med den uttalelsen, og får spørsmål om de burde ha ledertyper som det Roy Keane i sin tid var. Til det sier Solskjær det følgende:

- Fotballen har endret seg. Du har ikke en Robbo (Bryan Robson), Steve Bruce eller Roy Keane lengre. Vi har ens tall av talentfulle spillere, og lederskap kan være så mangt. Jeg elsket å spille under Keane. Han var en fantastisk kaptein. Alle her snakker om Robbo, men samfunnet har endret seg, verden har endret seg. Jeg leder ikke som Sir Alex Ferguson, José Mourinho eller Louis van Gaal. Vi er alle ulike, understreker Solskjær.

Real Marid-trener Zinedine Zidane har allere vært ute og snakket varmt om sin landsmann, og Pogba har selv ikke gjort mye for å avfeie spekulasjonene. Han vakte oppsikt da han omtalte Real Madrid som en klubb «alle fotballspillere drømmer om».

Pogba har to år igjen av kontrakten, men akkurat nå, er det lite som tyder på at han blir værende utover denne sesongen.

PS! Solskjær skal for øvrig møte pressen klokken 11.00. Det kommer nok til å komme en del Pogba-relaterte spørsmål på den seansen.