FÅR REFS: Lokalavisa South Wales Echo er kritisk til Cardiffs flaue 0-3-tap hjemme mot bunnrival Crystal Palace. Avisa mener fansen fortjener langt bedre. Foto: NTB Scanpix/Faksimile: South Wales Echo
FÅR REFS: Lokalavisa South Wales Echo er kritisk til Cardiffs flaue 0-3-tap hjemme mot bunnrival Crystal Palace. Avisa mener fansen fortjener langt bedre. Foto: NTB Scanpix/Faksimile: South Wales EchoVis mer

«Solskjær kan ikke være en så dårlig manager som det ser ut som. Kan han?»

Det ulmer i Cardiff etter stortap.

(Dagbladet): Cardiff og manager Ole Gunnar Solskjær gikk på en kraftig smell med 0-3 mot Crystal Palace på eget gress.

Etter kampen mener Solskjær at enkelte spillere ikke følger kampplanen og opptrår illojalt.

Lokalavisene i Sør-Wales er derimot nådeløse etter det pinlige hjemmetapet.

«Bluebirds-fansen fortjener langt bedre enn dette», skriver South Wales Echo på forsida i dag.

Trøbbel med formasjon Sportssjef i Wales Online følger opp med spørsmålet:

SKUFFET:  Den rutinerte journalisten Terry Phillips i Wales Online mener Cardiff og Ole Gunnar Solskjær bommet på overgangsmarkedet og trenger en klar formasjon for å overleve i Premier League. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFET: Den rutinerte journalisten Terry Phillips i Wales Online mener Cardiff og Ole Gunnar Solskjær bommet på overgangsmarkedet og trenger en klar formasjon for å overleve i Premier League. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

«Ole Gunnar Solskjær kan ikke være en så dårlig manager som det ser ut som. Kan han?», skriver Paul Abbandonato i Wales Online.

Flere av spillerne får stryk av lokalpressen etter 0-3-kampen lørdag, én av få som får ros er Mats Møller Dæhli, som fikk sin første Premier League-kamp fra start. Han får karakteren sju og rosende omtale.

Overfor Dagbladet sier lokaljournalist Terry Phillips at Cardiff-manager Solskjær sliter med å finne en formasjon som passer laget.

- Solskjær har gjort en helt grei jobb, men han får ikke resultater. Spesielt i kampen mot WBA, der Dæhli reddet 3-3, viste laget styrke. Solskjær må finne den formasjonen som passer laget best, og støtte den fullt ut. I flere kamper nylig har han byttet fra fem mann i forsvar, til en firer i første omgang, sier Phillips til Dagbladet.

- Det kan være fint å ha mot til å bytte formasjon når det trengs, men jeg mener det ikke hjelper spillerne å gjøre så drastiske endringer midt i en kamp, sier Phillips.

Respektert Med fem kamper igjen å spille har Cardiff seks poeng opp til Norwich på sikker plass. Det er en lang vei å gå. Sportssjef Abbandonato i Wales Online omtaler Solskjær som et stort og ettertraktet managernavn, men er svært kritisk til lagets spill.

«Måten laget opptrådte på mot Crystal Palace hadde ikke holdt til topp ti i Championship (nivå to) en gang», skriver Abbandonato.

Selv om det ulmer i pressen etter hjemmetapet, mener Terry Phillips at Solskjær er en respektert mann i Cardiff.

- Solskjær nyter stor respekt av folk i Sør-Wales etter tre måneder i klubben. Han er engasjert, entusiastisk og positiv. Det er også positivt at Solskjær forteller at han vil bli i klubben uansett hva som skjer denne sesongen. Hvis Cardiff på mirakuløst vis overlever i Premier League, vil det være en stor prestasjon, sier Phillips til Dagbladet.

Overgangs-bom Phillips mener derimot Cardiff har bommet på overgangsmarket.

Solskjær hentet inn sju spillere i januarvinduet: Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget, Kenwyne Jones, Fabio da Silva, Wilfried Zaha (lån) og Juan Cala.

- Signeringene har vært en stor skuffelse. Dæhli har helt klart potensial og har imponert. Zaha har også Premier League-kvalitet. Jones har vært en skuffelse, mens Eikrem fortsatt må tilvende seg Premier League-tempoet. Berget har vi knapt sett noe til, og er langt bak i spisskøen med både Jones og Campbell. Fabio er en fantastisk spiller offensivt, mens er ingen naturlig forsvarsspiller, sier Phillips.

- Cala har levert noen gode kamper og jeg forventer at han også bidrar i sesongavslutningen, sier han.