Ander Herrera er snart kontraktsløs

Solskjær kan miste nøkkelspiller: - Vi tenker ikke likt

Ander Herrera kan være tapt for Manchester United.

RYKTES BORT: Ander Herrera har vært god under Ole Gunnar Solskjær, men kan være på vei bort fra Manchester United. Foto: NTB scanpix
RYKTES BORT: Ander Herrera har vært god under Ole Gunnar Solskjær, men kan være på vei bort fra Manchester United. Foto: NTB scanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær har blitt vist tillit av Manchester Uniteds høye herrer, og skal lede laget de neste tre åra. Kontraktsforlengelsen innebærer også at nordmannen får en viktig rolle når gigantklubben skal ut på handletur og finne nye spillere.

Samtidig som nye ansikter antakelig kommer inn, forsvinner etter alt å dømme flere spillere ut dørene på Old Trafford.

Blant dem er Ander Herrera, som har lettet på sløret om situasjonen han befinner seg i.

- Ingen enighet

- Energien hans er helt avgjørende for oss. Og det er årsaken til at han spiller mer eller mindre hver kamp. Han har mye energi, kan rekke hele høyresiden og er med framover.

- Han har vært fantastisk, roste Solskjær om Herrera tidligere i sesongen.

Spanjolen kom til United i 2014, og med sin energi og ståpåvilje har han spilt seg inn i hjertene til lagets supportere. Men det virker ikke å være nok.

Herrera har riktignok blitt vist mye tillit av Solskjær, og er en av de foretrukne i startoppstillingen når han er frisk, men partene har ikke kommet til enighet om en ny kontrakt. Måneder med forhandlinger har gått, uten framgang, og nå er det bare to måneder til midtbanespillerens nåværende avtale tar slutt.

- Det stemmer at jeg bare har to måneder igjen av kontrakten min. Og per i dag tenker ikke jeg og United likt. Det er ingen enighet, men jeg er samtidig pliktig til å fortsette å lytte til hva de kommer med, sier han til spanske ABC.

- Lytter til andre klubber

Herrera skal angivelig ønske seg en kontrakt på 200 000 pund i uka. Det er et stort steg opp fra dagens avtale, men samtidig langt unna hva noen av de andre stjernespillerne kan sette på konto hver uke.

Baskeren skal være sterkt ønsket av Paris St. Germain, som også skal være villig til å innfri Herreras lønnskrav. Og han gjør lite for å legge skjul på at andre klubber banker på døra.

- Det som er sikkert, er at jeg kommer til å fortsette å spille for et stort lag. Jeg lytter til United, men også til andre klubber. Jeg stenger ingen dører, forteller han.

Herrera fyller 30 år i august, og er blant Uniteds mest rutinerte spillere. Han kan fremdeles ha mange gode år igjen av karrieren, men samtidig er det ofte begrenset hvor lenge en energisk midtbanespiller orker å løpe rundt på gressmatta.

- Jeg vil prøve å skvise ut hver eneste dråpe med fotball ut av kroppen min. Hvis ikke tror jeg at jeg vil angre den dagen jeg legger opp, sier han.

Herrera blir ikke spilleklar til onsdagens kvartfinale mot Barcelona, og returoppgjøret står også i fare. Han sliter med en skade i beinet.