Ole Gunnar Solskjær

Solskjær kan miste seks stjernespillere

Manchester United står foran en real sommerrengjøring.

FORBEREDER INNKJØP: Ole Gunnar Solskjær skal ha flere spillere på radaren allerede. Foto: Darren Staples/Sportimage/PA Images
FORBEREDER INNKJØP: Ole Gunnar Solskjær skal ha flere spillere på radaren allerede. Foto: Darren Staples/Sportimage/PA ImagesVis mer

Flere britiske medier, blant andre Sky News og BBC, melder at Ole Gunnar Solskjær (46) kan komme til å si farvel til hele seks etablerte stjernespillere i sin Manchester United-tropp til sommeren.

Først og fremst er det knyttet usikkerhet rundt framtida til midtbanespillerne Ander Herrera, Juan Mata og Alexis Sanchez. Ifølge BBCs kilder skal førstnevnte være i samtaler med Paris Saint-Germain.

I tillegg skal det være forventet at Antonio Valencia, Matteo Darmian og Marcos Rojo forlater klubben, skriver Manchester Evening News.

Ifølge Sky News står Solskjær overfor den største sommerrengjøringen på fire år, dersom seks spillere forlater de røde djevlene.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og spillerne hans får hard medfart i onsdagens aviser etter tapet mot Wolverhampton. Reporter: Christian Monge / Dagbladet. Vis mer

Dyr Sanchez

Alexis Sanchez, som var en av de mest toneangivende i Arsenals startellever, har ikke fått til helt det samme etter å ha flyttet seg lengre nord i Storbritannia i januar i fjor.

KOSTBAR TYPE: Alexis Sanchez. Foto: Phil Duncan/ProSports/REX
KOSTBAR TYPE: Alexis Sanchez. Foto: Phil Duncan/ProSports/REX Vis mer

Det skal være få klubber med økonomiske krefter til å gi ham den lønna han får i United, hevdes det. Det er heller ikke sikkert at noen av klubbene som har det, er interesserte i å hente ham. I en Football Leaks-lekkasje i fjor, ble det hevdet at han tjener 391 000 pund i uka - altså omtrent fire millioner kroner.

Da kommer eventuelle bonuser, for eksempel for hver gang han starter en kamp, i tillegg.

Ifølge BBC er Manchester United derimot veldig interesserte i å beholde keeper David de Gea - en mann som har berget mange poeng for dem de siste årene. Han har i utgangspunktet en kontrakt fram til 2020.

Sancho hetest

Men Solskjær skal også ha store planer for å hente forsterkninger denne sommeren.

Dagbladet har tidligere skrevet at om Solskjær får det som han vil, får han 100 millioner pund - 1,1 milliard norske kroner - til spillerkjøp.

Det er nemlig det de røde djevlene må ut med dersom de skal sikre seg Borussia Dortmund-kometen Jadon Sancho, som har satt fyr på Bundesliga denne sesongen. Han skal ifølge flere medier stå høyt på Solskjærs ønskeliste.

Manchester United skal også ønske seg en rutinert midtstopper, og navnet som oftest kommer opp er Kalidou Koulibaly, som spiller for Napoli. En midtbanespiller skal også stå på lista.