Ander Herrera på vei bort

Solskjær kan miste «uslåelig» spiller

Nedslående rapporter for Ole Gunnar Solskjær.

PÅ VEI BORT?: Ole Gunnar Solskjær har ikke lagt skjul på at han liker Ander Herrera som fotballspiller. Nå skal spanjolen være på vei bort. Foto: NTB scanpix
PÅ VEI BORT?: Ole Gunnar Solskjær har ikke lagt skjul på at han liker Ander Herrera som fotballspiller. Nå skal spanjolen være på vei bort. Foto: NTB scanpixVis mer

«Det er ikke lenger tvil om at Ander Herrera blir PSG-spiller», skriver franske RMC Sport fredag. Ryktene har versert lenge, og dagens rapporter er bare nok en bekreftelse i retning spillerens avskjed med Manchester.

- Per i dag tenker ikke jeg og United likt, uttalte han for kort tid siden. Nå virker det som Herrera har funnet noen som er på samme bølgelengde.

Spanjolen har vært blant Ole Gunnar Solskjærs viktigste spillere etter at nordmannen tok over manageransvaret i Manchester United, men nå skal midtbanespilleren være tapt for United. Klubben har vært motvillig til å innfri spillerens lønnskrav, men PSG har ikke latt seg avskrekke.

Herrera er på utgående kontrakt og kan signere for den klubben han vil til sommeren. Hans gamleklubb, Athletic Bilbao, skal ha gjort et forsøk i siste liten på å kaste seg inn i kampen om baskeren, men Herrera har allerede bestemt seg.

Unik statistikk

Spillerens statistikk under Solskjær taler for seg selv. Av de ni kampene Herrera har startet, har ingen endt med tap. I stedet har det blitt åtte seire og en uavgjort. United har med andre ord vært uslåelige med midtbanespilleren fra start.

I de åtte kampene han ikke har startet har det bare blitt fire seire, en uavgjort og tre tap. I tillegg både scorer United mindre og slipper inn mer når Herrera ikke er involvert.

- Hvis du ser på Pogbas beste kamper for United, har de vært med Ander Herrera ved hans side. De komplementerer hverandre, mener Sir Alex Fergusons tidligere assistent, René Meulensteen, som har latt seg intervjue av Goal.com.

- Herrera gir Pogba muligheten til å gå inn i boksen og skaper balanse. Han har evnen til å stoppe skudd, er mobil, kan finne de riktige pasningene og har god fotballforståelse, skryter nederlenderen.

Nå er altså etter alt og dømme Herrera tapt for United.

Endelig frisk

Herrera og PSG skal være enige om betingelsene i kontrakten, og det eneste som skal gjenstå er lengden. Ifølge RMC blir spilleren i Paris i enten fire eller fem år.

29-åringen, som har vært i Manchester siden 2014, har slitt med en skade den siste tiden. Nå kan han imidlertid endelig være klar igjen. det bekreftet Solskjær på dagens pressekonferanse.

- Det er tre kamper igjen av sesongen og Ander har trent, han har vært entusiastisk. Han vil antakeligvis være involvert i kampen. Jeg tror han er frisk nok til å spille på søndag, sier kristiansunderen.

United møter Chelsea på søndag, i det som er et svært viktig oppgjør i kampen om topp fire i Premier League. For øyeblikket er det Chelsea som har den lukrative fjerdeplassen, bare tre poeng foran de rødkledde.