ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Sebastian Giovinco tjener nest mest i ligaen med sine sju millioner årlige lønnsdollar. Med det tjener han alene mer enn 15 av de andre MLS-klubbenes totale lønnsbudsjett. Foto: NATHAN DENETTE / THE CANADIAN PRESS / NTB SCANPIX
ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Sebastian Giovinco tjener nest mest i ligaen med sine sju millioner årlige lønnsdollar. Med det tjener han alene mer enn 15 av de andre MLS-klubbenes totale lønnsbudsjett. Foto: NATHAN DENETTE / THE CANADIAN PRESS / NTB SCANPIXVis mer

Solskjær kan overta klubben med ligaens største lønnsbudsjett

Ligger an til playoff-plass for første gang i klubbens historie.

(Dagbladet): Det er ikke bare maskoten Bitchy the Hawk, en gedigen kaktusvåk som ble kjøpt inn for å skremme vekk innpåslitne måker fra Toronto FC's hjemmebane, BMO Field, som er spesielt med den kanadiske Major League Soccer-klubben Ole Gunnar Solskjær skal være i samtaler med.

Toronto FC har ifølge ESPN også det største lønnsbudsjettet i hele ligaen, etter å ha hentet inn flere høyprofilerte spillere de siste årene.

Blant annet den italienske landslagsmannen Sebastian Giovinco, som alene tjener mer enn lønnsbudsjettene til femten av tjue klubber i ligaen.

Det gjør også Stabæk-trener Bob Bradleys sønn, Michael Bradley, som ble hentet til Toronto fra Roma til en lønn på 6,5 millioner dollar i året.

Sportslig misére Og fortsatt har ikke Toronto FC noensinne nådd playoff i ligaen. Den kanadiske klubben har på åtte forsøk aldri vært blant de seks beste på tabellen i Eastern Conference, som er halvdelen klubben hører hjemme i.

I takt med den miserable sportslige framgangen begynte også publikum å svikte klubben. Det skal være grunnen til den formidable satsingen på laget de siste årene.

Det står nemlig ikke på ressursene til eierselskapet Maple Leaf Sports and Entertainment. Selskapet eier NHL-laget Toronto Maple Leafs og NBA-laget Toronto Raptors, i tillegg til et utall sports- og konsertarenaer rundt omkring i verden.

Men etter at Solskjær-venn og agent Jim Solbakken overfor Dagbladet i går kveld bekreftet at Solskjær er i samtaler om å overta klubben, fortalte en ikke navngitt kilde til nettstedet mlssoccer.com at opplysningen var «100 prosent usanne».

Klubbens nåværende trener Greg Vanney styrer Toronto FC i skrivende stund mot en historisk playoff-plass, og nå spekuleres det i amerikansk presse om det er presidentrollen Solskjær kan være aktuell for, heller enn trenerrollen.

Sluttpakka klar Solskjær har siden han fikk sparken som Cardiff-manager i september i fjor oppholdt seg hjemme i Kristansund.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal avtalen om sluttpakka etter oppsigelsen ha blitt klar for bare noen uker siden, og dermed er også Solskjær klar for å ta på seg en ny trenerjobb.

Solbakken ønsket imidlertid i går kveld ikke å si noe om hvor langt samtalene mellom Toronto og Ole Gunnar Solskjær har kommet, eller hvor lenge de har pågått.

- Det tar jeg ikke i media, sa Solbakken til Dagbladet.