Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær kan score 20 mål

Ferguson etter nok et Solskjær-mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wigan - Manchester United 1-3.

(Dagbladet.no): - Ole Gunnar Solskjær er forferdelig å spille mot, advarte Wigans Arjan De Zeeuw foran dagens kamp mot Manchester United.

Han har sine ord i behold - for heller ikke i dag fornektet Solskjær seg.

Etter et par spolerte muligheter virket det som nordmannen ville gå målløs av banen, men nesten tre minutter på overtid lyktes han.

Med en lekker skuddfinte kvittet han seg med en Wigan-forsvarer, før han på klinisk og typisk Solskjær-vis klinte ballen mellom beina på en annen Wigan-spiller og helt inne ved Kirklands venstre hjørne.

Solskjærs fjerde ligascoring denne sesongen - som fører han opp på en delt 5. plass på toppscorerlista i Premier League. Han er Uniteds toppscorer foran spillere som Louis Saha og Wayne Rooney - en fantastisk prestasjon, uansett hvordan man vrir og vender på det.

- Ole er veldig god om dagen. Han har fem mål nå, (inkludert Champions League, journ.anm.) og hvis han fortsetter i samme spor, noe jeg føler meg trygg på at han vil gjøre, kan han score 20 mål for oss denne sesongen, sier Ferguson ifølge Uniteds egen hjemmeside. 

Wigan-kampen begynte imidlertid fryktelig for United, som gikk til pause med 0-1 å hente opp.

GOALGETTER: Gleden i Ole Gunnar Solskjærs ansikt er ikke til å ta feil av. 10 år etter at han slo igjennom i Manchester United nordmannen like målfarlig. I dag scoret han sitt fjerde ligamål for sesongen da United slo Wigan 3-1. Foto: REUTERS
GOALGETTER: Gleden i Ole Gunnar Solskjærs ansikt er ikke til å ta feil av. 10 år etter at han slo igjennom i Manchester United nordmannen like målfarlig. I dag scoret han sitt fjerde ligamål for sesongen da United slo Wigan 3-1. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg følte meg ikke trygg i pausen, man kan bare håpe å snu kampen, men jeg trodde det ville bli tøft ettersom Wigan er et vanskelig lag å spille mot. Jeg synes det er en sterk prestasjon med tre poeng i denne kampen, sier Sir Alex Ferguson.

Sjokkstart

Bare fire minutter var spilt da dommer Steve Bennett mente Patrick Evra handset 30 meter fra eget mål. Edwin van der Sar var neppe forberedt på det som skulle komme.

Leighton Baines klinket til med strak vrist, og van der Sars 197 centimeter lange kropp ble for en gangs skyld så altfor kort da ballen suste i mål, helt inne ved stolpen. Spektakulært av Baines - og en fantastisk start på kampen for Wigan.

United brukte en stund på å riste av seg åpningssjokket, men spilte seg etter hvert til noen brukbare sjanser.

Den største kom etter 24 minutter, da Wayne Rooney endelig viste litt gamle takter.

20-åringen dempet ballen på brystet inne i Wigans straffefelt med to mann i ryggen. Han fikk vendt opp og skutt - men symptomatisk nok for Rooneys tunge periode traff ballen tverliggeren.

Men Rooney kan uansett trøste seg med at han spilte en meget god kamp, hvor touchen, teknikken og ikke minst fighterinstiktet var tilbake for fullt.

image: - Solskjær kan score 20 mål

- Wayne var tilbake på sitt beste i dag. Det var ting som tydet på at han er tilbake, og de to landskampene har hjulpet ham, sier Ferguson.


Wigan gikk noe heldig til pause med 1-0 etter en omgang hvor United åpenbart savnet Cristiano Ronaldos kreativitet og uforutsigbarhet - selv om Ole Gunnar Solskjær gjorde sine saker bra på høyrekanten.

Dominerte stort

Sir Alex Ferguson byttet inn Ryan Giggs umiddelbart etter pause, og United angrep Wigan med voldsom tyngde fra første spark.

Solskjær kunne scoret sitt fjerde ligamål for sesongen da han sklitaklet en Wigan-spiller innenfor 16-meteren, kranglet seg forbi en annen før han dundret ballen over mål med venstrebeinet.

Louis Saha fikk en enda større mulighet til å utlikne etter 55 minutter. En Rooney-pasning sendte franskmannen helt alene med Kirkland, men høyrefoten hans er ikke like presis som den venstre, og skuddet rullet utenfor.

United fortjente utlikning, og fikk som fortjent en snau halvtime før slutt.

På en Giggs-corner raget Nemanja Vidic høyest og sørget for 1-1 med en knallhard heading - hans første mål for United.

Bare fire minutter senere var kampen snudd på hodet.

Vakkert fra Saha

Wayne Rooney var igjen tilrettelegger. Innlegget hans ble dempet silkemykt av Saha, som rettet opp sin egen miss ved å banke inn 2-1.

En oppvisning i teknikk og eleganse fra franskmannen - og en maktdemonstrasjon av Manchester United.

Fem minutter før slutt burde Ole Gunnar Solskjær tegnet seg på scoringslista da han fikk servert ballen på nesten tomt bur.

I den situasjonen viste ikke nordmannen nok killerinstinkt og tillot Wigan å renske unna - men han fikk sin oppreisning tre minutter på overtid da han satte inn 3-1.

<B>3-1:</B> Her setter Ole Gunnar Solskjær inn 3-1 på typisk goalgettervis.