MÅNEDENS MANAGER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
MÅNEDENS MANAGER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB ScanpixVis mer

Solskjær kåret til månedens manager

Solskjær kåret til månedens manager. Brøt lang United-tørke

Ole Gunnar Solskjær kåret til månedens manager i Premier League på første forsøk.

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) gikk ubeseiret gjennom januar måned og var én av tre nominerte til prisen for månedens manager for januar.

- Det betyr at vi er månedens lag, både støtteapparatet og spillerne, så vi har gjort det bra. Vi ønsker å vinne kamper, vi vil oppover på tabellen, og dette er bare starten, sier nordmannen til Premier Leagues offisielle hjemmeside.

Det er faktisk første gang siden oktober 2012 at en Manchester United-manager vinner prisen. Da var det legendariske Sir Alex Ferguson som fikk den. Skotten har vunnet kåringen hele 27 ganger i løpet av karrieren.

Verken David Moyes, Louis van Gaal eller José Mourinho vant prisen da de ledet Manchester United.

- Jeg har noen fantastiske trenere, det må jeg si. Kieran (McKenna) og Michael (Carrick) er briljante. Emilio Alvarez jobber med den beste keeperen i verden, og det at jeg har med meg Micky (Phelan), er veldig forsikrende siden han er så rolig og erfaren, sier Solskjær, som utdyper hyllesten overfor Uniteds hjemmeside.

EN FAVORITT: I forkant av Manchester Uniteds kamp mot Leicester var United-supporterne Dagbladet snakket med enig om én ting: At Ole Gunnar Solskjær bør få beholde jobben som manager. Video: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

- Vi komplementerer hverandre veldig godt. Kieran og Michael har brukt timevis på å planlegge treninger og å jobbe med individer. Vi er en flott gruppe. Vi spiller hverandre gode. Meninger blir kastet rundt på kontoret og til syvende og sist, er jeg «den heldige» som gjør hvem som spiller eller ikke, sier Solskjær.

I tillegg er nå Solskjær den første nordmannen til å bli kåret til månedens manager eller spiller i Premier League.

- Fantastisk

Totalt har Manchester United vunnet ni av ti kamper under Solskjær (2-2 mot Burnley i ligaen). I FA-cupen har de røde i tillegg slått ut Reading og Arsenal.

Da Solskjær fikk spørsmål om temaet på dagens pressekonferanse, fortalte han at han ikke føler en stolthet over det han har gjort.

- Det har vært sju uker med … det har vært fantastisk. Laget fortjener æren. Det er de som har gjort det, det er spillerne. Jeg ser ikke tilbake og tenker at jeg er stolt, jeg ser alltid framover. Du reflekterer, men du gjør aldri slik og sier godt jobbet. Kanskje jeg burde gjøre det oftere, men det er bare meg, sier Solskjær og klapper seg selv på skuldra.

Nominerte

De øvrige nominerte var Sean Dyche og Ralph Hasenhüttl, som leder henholdsvis Burnley og Southampton. Begge klubbene har fått en solid oppsving den siste tiden etter en tøff start på sesongen.

Av nåværende Premier League-managere er det Rafael Benitez som topper statistikken for månedens manager, med sju priser.

Fans har fått lov til å stemme under kåringen, og sammen med et panel med fotballeksperter har de bestemt en vinner.

Seinere kom beskjeden om at Manchester Uniteds Marcus Rashford ble kåret til månedens spiller i Premier League for januar.