Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær-kjøpet som gikk under radaren

Unggutten Hannibal Mejbri har funnet seg godt til rette i Manchester United, og spås å bli den neste store.

HENTET UNGGUTT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hentet Hannibal Mejbri i sommer. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
HENTET UNGGUTT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hentet Hannibal Mejbri i sommer. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

August 2019 ble den da 16 år gamle midtbanespilleren Hannibal Mejbri hentet til Old Trafford fra franske Monaco.

Spilleren, som er født i Paris, var en av flere talentfulle unggutter som sluttet seg til Manchester United den sommeren, sammen med eldre etablerte spillere som Daniel James, Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka.

Overgangen til de tre nevnte overskygget overgangen til Mejbri, som falt ut med gamleklubben Monaco i forkant av klubbskiftet.

- Alvorlige ting skjedde. For vår familie ble det veldig vanskelig å leve. Det var et skikkelig sjokk, traumatisk. Feil ble begått og tilliten mellom klubben og vår familie ble ødelagt, fortalte Mejbris far til den franske avisa Le Parisien.

KARAKTERISTISK HÅR: Hannibal Mejbri med sine karakteristiske krøller. Foto: Manchester United
KARAKTERISTISK HÅR: Hannibal Mejbri med sine karakteristiske krøller. Foto: Manchester United Vis mer

Unggutten kostet de røde rundt fem millioner pund, en sum som vil øke til nesten det dobbelte når diverse klausuler er oppfylt. Det er superagent Jorge Mendes som står bak avtalen.

Og Mejbri har allerede tatt store steg. 17-åringen tok rekruttlaget med storm, og nå har han også levert varene på U23-laget til de røde. Han er i ferd med å finne seg godt til rette i England, og det er det som er fokus så tidlig i United-karrieren.

Allerede som niåring ble Mejbri sett på som et stort talent. Da han var 13 år hadde han signert en avtale med gigantselskapet Adidas. Som 14-åring trente han med Arsenal og skal også ha hatt et tilbud fra Liverpool.

Klubber som Barcelona, Bayern München og Manchester City skal ifølge rapporter også ha ligget langflate etter ham, men valget falt på Manchester United.

Naturlig leder

Mejbri er en ballvinner som er god på små flater, og det skal være det offensive-arsenalet som er mest imponerende ifølge engelske medier. Han er god til å finne rom, energisk, løpssterk og en naturlig leder på gressmatta, der han hele tiden instruerer lagkameratene sine. Han har naturlig nok en del å gå på når det gjelder det taktiske.

Tidligere Manchester United-spiller Nicky Butt, som er leder i klubbens ungdomsavdeling, har sammenliknet Mejbris lederegenskaper og arbeidsmoral med klubblegender som Bryan Robson, Roy Keane, Paul Scholes og David Beckham, ifølge Manchester Evening News.

17-åringen har allerede fått kamper for U23-laget, og står med en målgivende pasning i snitt hvert 55. minutt for reservelaget denne sesongen (tre på fem kamper). Med tanke på Uniteds problemer på midtbanen om dagen, er det ikke utenkelig at han vil få muligheten på A-laget om altfor lenge.

- Hvis jeg klarer å komme inn på A-laget innen to år, ville det vært bra, har Mejbri tidligere uttalt til Le Parisien, gjengitt i The Independent.

Spillere som Mason Greenwood og Brandon Williams har blitt hentet opp fra akademiet og imponert på A-laget. Duoen viser dermed at det er mulig å takle overgangen.

Ole Gunnar Solskjær var nylig på tribunen for å se Mejbri og øvrige unggutter i aksjon på nært hold. Det har blitt spekulert i om han vil hente opp noen flere spillere på A-laget, på grunn av skadeproblemene som har vært.

Får høre det

Mejbri er lett å legge merke til. Playmakeren har en karakteristisk hårmanke, som har fått rivaliserende fans til å kalle ham Sideshow Bob, etter Simpsons-karakteren med liknende hår.

«Sideshow Bob er forbanna elendig», ble det blant annet ropt mot Mejbri, under en FA Youth Cup-kamp mot rivalen Leeds nylig.

Og det er noe han har blitt vant med. Etterpå innrømmet han på Instagram med en humoristisk tone at «det er en liten likhet» mellom ham og Sideshow Bob.

- Han er en talentfull gutt og i likhet med alle gode spillere vil han være målskive for motstandere, uttalte U18-trener Neil Ryan ifølge The Times.

Hannibal Mejbri, et navn å bite seg merke i.