Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær kjøpte firemålsskoa sjøl

PISA (Dagbladet): Sist torsdag gikk Ole Gunnar Solskjær (25) inn i en sportsforretning i Manchester og kjøpte seg et par Nike fotballsko. Lørdag brukte han dem til å bli historisk i Nottingham. Og et bedre forhandlingsgrunnlag for en ny sponsoravtale i millionklassen kan ikke en agent ønske seg.

- Det er et artig utgangspunkt, sier Rune Hauge til Dagbladet.

Alle fotballspillere - og spesielt de som scorer mange mål og ikke har noen skoavtale - dynges ned med utstyr av produsentene. Slik er det for Ole Gunnar Solskjær også. Men torsdag kveld hadde han ikke lyst til å prøve noen av de parene som ligger i skapet.

På stadig jakt etter den perfekte Solskjær-skoen bestemte han seg helt plutselig for å gå i butikken.

- Det slo meg bare, sier Ole Gunnar til Dagbladet. Tanken om å kjøpe et par sko kom da jeg var ute og handlet med Silje (samboeren). Og så gikk jeg inn i en sportsforretning og sa at jeg ville ha et par Nike med skruknotter. Det eneste problemet var at de ikke hadde størrelsen min.

Levert på døra

Men:

Spontankjøpet som halvannet døgn seinere ga begrepet superreserve en helt ny betydning ble likevel ordnet. Av butikkjentene Rebecca Spence og Justine Harwood. Som kastet seg på telefonen, ringte rundt og fikk ordnet det United-stjernen ba om.

Dagen etter ble de kommende firemålskoa levert på døra hjemme hos Ole Gunnar.

- Fordi det var så kort tid til kampen hadde jeg det travelt, sier Solskjær. - Og så hadde jeg lyst til å prøve Nike. Og ja, de passet meg godt. Men om det er det jeg ender opp med aner jeg ikke.

- Ole Gunnar har et veldig avslappet forhold til dette med skoavtale, sier Rune Hauge. - Det viktigste i denne sammenhengen er at han liker det han har på beina. Og Ole Gunnar er nå Ole Gunnar, da.

- Det er jo ikke vanlig at en fotballspiller går i butikken og kjøper fotballsko.

Reklameprinsipp

Som enslig norsk spiss mot Italia i kveld spiller Ole Gunnar Solskjær i et par han har fått av Jordi Cruyff. De bærer den stolte fotballfamiliens navn, og for en gangs skyld bryter Solskjær sitt eget prinsipp om ikke å gi bort gratisreklame.

- Jeg tar ikke av merkene på disse skoa fordi Jordi er en god venn. Såpass må det være, sier United-spissen.

Og det må være litt mer også i kveld. Ole Gunnar Solskjær vet nemlig at han må overbevise Nils Johan Semb når han endelig får sjansen på topp i det norske landslaget.

- Jeg liker meg best når det er to spisser, sier Ole Gunnar. - Jeg er jo best inne i straffefeltet der målsjansene kommer. Og som ensom spiss blir kampbildet veldig viktig. Skal vi bli bedre må vi tørre å angripe et lag som Italia.

- Alex Ferguson sier at du per dato er mer opptatt av spilletid enn scoringer?

- Han har rett i det. Slik situasjonen min er trenger jeg all den tida jeg kan få. Og derfor vil jeg være fornøyd hvis jeg spiller godt mot Italia.

- Sjøl om jeg ikke scorer vil jeg være fornøyd.

Pass deg, Flo

- Men forventningene er høye?

- Det som skjedde mot Nottingham kommer aldri til å skje igjen. Fire mål på fire sjanser - nei, glem det, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Hvordan ser du deg sjøl i den rollen som eies av Tore André Flo?

- Jeg er en annen type enn Tore André. Men jeg kan ikke gå rundt og tenke på at dette blir vanskelig. Og fordi jeg føler at jeg ikke er noe godt alternativ på kanten er dette sjansen min til å vise meg fram. Gjør jeg det bra nå, og vi ikke skifter system til to spisser, må Tore André begynne å trene på flankespill.

Nils Johan Semb vet at han har en Solskjær i form. Derfor bestemte han seg allerede i forrige uke for spissvalget mot Italia.

- Etter at jeg så Ole Gunnar mot Derby ble jeg innstilt på å bruke ham som spiss. Han var spillemessig veldig god, gjorde smarte bevegelser og viste helt tydelig at han er i form. Og derfor har jeg ikke tatt særlig hensyn til de fire målene han scoret i helga.

- Det som skjedde mot Nottingham er bare en bekreftelse på at innstinktet hans er i orden, sier Nils Johan Semb.

PÅ SKOJAKT: Disse skoa er Jordi Cruyff sine. Reklamen blir sittende på, som en vennskapsgest til eieren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media