Solskjær klar for juleball

Ole Gunnar Solskjær (32) spilte 77 minutter for United-reservene i går. Nå håper han på et innhopp i julekampene.

Man. United B - Bolton B 5- 0.

HYDE (Dagbladet): -  Hvis de vil at jeg skal bli med (i julekampene) så gjør jeg det. Men Alex Ferguson bestemmer når han vil bruke meg på førstelaget.Det er uansett deilig å spille fotball igjen, sier Solskjær til Dagbladet.

I går spilte han sin andre reservelagskamp siden comebacket. Planen var at han skulle spille en drøy time, men nordmannen ble på banen i 77. minutter.

-  Utfordringen nå er å bli vant til å spille kamper igjen. Det tar nok tid, men det er jeg klar over.

B-kamper utsatt

Solskjær skulle etter planen ha spilt ytterligere to reservelagskamper før jul. Begge er utsatt, og neste B-kamp er ikke før i midten av januar. Dermed kan hans neste kamp bli på førstelaget. United har et hektisk juleprogram med seks kamper på 17 dager.

-  Det passa litt dårlig at de reservekampene ble utsatt, så jeg får bare se hva som skjer.

-  Er du fysisk klar for førstelagsfotball?

-  Ja. Ikke til å spille 90 minutter, men det er ikke planen heller. Det blir sikkert fem minutter første gang, så det var litt synd jeg ikke var involvert mot Wigan onsdag, sier Solskjær.

-  Tålmodig

Skulle Sir Alex Ferguson spare nordmannen til over jul kan han trolig belage seg på spilletid mot amatørlaget Burton Albion i 3. runde av FA-cupen. Den kampen spilles 8. januar.

-  Er jeg involvert i den kampen er jeg kjempefornøyd. Det gjelder for resten av den kontrakten jeg har også. De minuttene jeg får skal jeg bare nyte så mye som mulig, sier han.

-  Den dagen jeg spiller blir helt fantastisk, men det viktige er ikke når det skjer, men at det skjer.

Sentral midtbane

Gårsdagens reservekamp mot Bolton var nok et steg i den retning. Ole Gunnar spilte i en uvant posisjon sentralt på midtbanen, og viste seg fram med flotte vendinger og godt overblikk.

-  Jeg har trent med førstelaget de siste to ukene, og det gjør noe med meg. Det går fortere både i hodet og beina. Ting går virkelig etter planen, og jeg er veldig godt fornøyd, sier Solskjær.

Sjøl kom han ikke til sjanser i går, men hadde - hvis vi er snille - et bein med i ledermålet, da hans lure vending startet angrepet som ledet til scoring tre pasninger seinere.

Ga bort straffe

De 532 framøtte tilskuerne ropte også på «Ole, Ole, Ole» da United fikk straffe kvarteret før slutt. Ansvaret falt på spisstalentet Sylvan Ebanks-Blake, som scoret sitt tredje mål for kvelden.

-  Hvis jeg ville kunne jeg nok tatt det, men det er kjekt for gutten å få seg et hattrick, for han har vært litt ut og inn av laget i det siste. Dette handler ikke om meg, men om laget.

-  Jeg trivdes veldig godt utpå der. Jeg fikk testa kneet med all løpinga, og det kjentes så bra at jeg ville spille så lenge jeg kunne. Dette går rett vei, sier Solskjær til Dagbladet.

POPULÆR: Ole Gunnar Solskjær intervjues av Dagbladet etter kampen, men vi var ikke aleine.
SPILTE 77 MIN: Ole Gunnar Solskjær spilte sentral midtbane for Uniteds reserver i går, og ser fram til å kunne spille for A-laget igjen. - Den dagen jeg spiller blir helt fantastisk, men det viktige er ikke når det skjer, men at det skjer, sier Solskjær.