Solskjær klar for smertehelvete

Må ha det vondt for å bli bra.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær er sakte, men sikkert på vei tilbake for Manchester United, og forhåpentligvis Norge.

Etter operasjonen i august i fjor, da han fikk transplantert brusk inn i kneet, har han brukt tiden til å trene seg opp. Nå kan han jogge lett, men det venter mye smerte før den norske superspissen kan spille på øverste hylle igjen.

- Jeg har ingen smerter når jeg jobber lett, men jeg må tvinge meg selv til å belaste kneet for å stimulere det, forteller Ole Gunnar Solskjær til Manchester Evening News.

Og belastningen koster, i smerter.

- Det gjør vondt, ja.

- Jeg kunne gått i 12 måneder uten å ha kjent noen ting i kneet, men da hadde jeg garantert fått problemer etter comebacket. Det ligger i denne sakdens natur at det må gjøre vondt for å bli bra, sier Solskjær, som nå ser lyset i tunnellen.

- Det gjenstår to-tre måneder der jeg må tvinge meg selv til å belaste kneet gradvis mer og mer. Det går sakte, og man blir på en måte styrt av hvordan kneet responderer hver eneste dag.

Nå er målet å spurte 100 meter bortover, noe han ikke har kunnet gjøre på lang tid.

KLAR FOR MER: Ole Gunnar Solskjær har vunnet alt i Manchester United. Her feirer han sin siste United-tittel, FA-cupseieren i fjor vår. Foto: Reuters
KLAR FOR MER: Ole Gunnar Solskjær har vunnet alt i Manchester United. Her feirer han sin siste United-tittel, FA-cupseieren i fjor vår. Foto: Reuters Vis mer

- Jeg vet ikke når jeg kan gjøre det, fordi det er umulig å si med denne skaden. Man må bare være tålmodig.

Tidligere har United-manager Sir Alex Ferguson skrytt uhemmet av hvordan Solskjær har trent seg opp etter kneskaden.