Solskjær knuser konkurrentene i Tippeligaen

Tjente tre millioner mer enn nestemann på lista.

PÅ TOPPEN: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær hadde en inntekt på 8,1 millioner kroner i 2012. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ TOPPEN: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær hadde en inntekt på 8,1 millioner kroner i 2012. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Han klarer ikke å føre Molde til sitt tredje seriegull av tre mulige, men når det kommer til hvilken Tippeliga-trener som tjener best, troner Ole Gunnar Solskjær på toppen av lista. Tallene for 2012 viser at 40-åringen tjente 8,1 millioner kroner i fjor. Molde betaler Ole Gunnar Solskjær 2,4 millioner kroner i jobben som trener.

Solskjær inngikk i 2010 en avtale med Aker ASA, som gir selskapet rettigheter til å bruke Solskjærs navn og bilde i forbindelse med markedsføring. For dette mottar Solskjær en årlig godtgjørelse på 2 millioner kroner. Det ble det ingen endringer på, selv om børsnoterte Aker ASA kuttet støtten til Molde Fotballklubb etter en konflikt.

Solskjær fortalte også selv på en pressekonferanse i 2010 at han ville få én million i bonus for å vinne ligaen, noe Molde gjorde i både 2011 og 2012.

Den øvrige inntekten på snaut tre millioner kroner har han opparbeidet som avkastning på sine investeringer.

Stor formue Ole Gunnar Solskjær flyttet til England i 1996, og ble boende i landet til han flyttet hjem til Kristiansund i 2011 for å ta over Molde Fotballklubb.

Den tidligere Manchester United-spilleren har gjennom sin fotballkarriere greid å opparbeide seg en formue på over 100 millioner kroner, skrev Finansavisen i 2010. Fotballtreneren har blant annet investert noen av disse pengene i privat eiendom.

DØDELADEN: Investeringsfirmaet Sol Solutions eier ti prosent av kafe- og kulturhuset Dødeladen i Kristiansund. Foto: Dagbladet
DØDELADEN: Investeringsfirmaet Sol Solutions eier ti prosent av kafe- og kulturhuset Dødeladen i Kristiansund. Foto: Dagbladet Vis mer

Han står likevel «bare» oppført med en formue på 33,3 millioner kroner i skattelistene.

Investerer i hjembyen I oktober 2011 kjøpte Solskjær tre eneboligtomter ved siden av hverandre i Dalabukta og fikk kommunens godkjenning for å slå dem sammen til én. Prisen lå på snaut 3,6 millioner kroner, og er den dyreste enboligtomta i Kristiansund, skriver Tidens Krav.

Fra før eide Ole Gunnar Solskjær allerede den dyreste eneboligen i Kristiansund. 40-åringen bor med familien på sørsiden av Innlandet. Huset ytterst i Bryggekanten skal ifølge avisa ha blitt kjøpt for 11 millioner kroner da Solskjær tok over som trener i Molde.

I hjembyen Kristiansund eier investeringsselskapet Sol Solutions, hvor Ole Gunnar Solskjær er styreleder, blant annet 20 prosent av Tollboden Eiendom as og 10 prosent av kafe- og kulturstedet Dødeladen as.

I 2011 tok Solskjær ut null i aksjeutbytte, i motsetning til året før hvor han tok ut to millioner kroner. Solskjær forklarte Dagens Næringsliv at grunnen til det svake resultatet var uheldige plasseringer i aksjemarkedet. Sol Solutions årsresultat for 2012 var rundt 150 000 kroner høyere enn for 2011.

Jönsson nærmest Nærmest Solskjær er Aalesund-trener Jan Jönsson som hadde en inntekt på 4,9 millioner kroner (se liste til høyre). Deretter følger Kjetil Rekdal i Vålerenga og Rune Skarsfjord i Brann.

Strømsgodset topper i øyeblikket Tippeligaen, men hovedtrener Ronny Deila må nøye seg med en femteplass på denne lista med en inntekt på i underkant av to millioner kroner.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund, Sarspsborg 08-trener Briane Deane og Sogndals hovedtrener Jonas Olsson er ikke å finne på lista da de ikke skattet til Norge.

KRISTIANSUNDS DYRESTE: Solskjærs drømmevilla i bryggekanten.  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
KRISTIANSUNDS DYRESTE: Solskjærs drømmevilla i bryggekanten. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer