Manchester United tapte 2-0 mot Cardiff

Solskjær-krise - ble buet på av sine egne

Manchester United med pinlig hjemmetap mot Cardiff i sesongens siste serierunde.

NY NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en skuffende avslutning på Premier League-sesongen 18/19. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB Scanpix
NY NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en skuffende avslutning på Premier League-sesongen 18/19. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB ScanpixVis mer
  • Man United - Cardiff 0-2 (0-1)

MANCHESTER (Dagbladet): Mens de jubler for seriegull i den lyseblå delen av Manchester, ble det nok en tung dag for de med hjertet i Manchester United.

Optimismen var stor da Solskjær åpnet sin managerkarriere i United med 5-1-seier mot Cardiff, men etter en fantastisk åpning med tolv kamper uten tap i serien, var situasjonen en helt annen da de møttes på Old Trafford.

Da Cardiff skulle møte gamletreneren igjen på bortebane, sto det først og fremst om en viktig femteplass for United, i kamp mot Arsenal.

I forkant av kampen gikk også tidligere Arsenal-spiller og nåværende Sky Sports-ekspert Paul Merson hardt ut og sa at Solskjær risikerte sparken hvis det ble tap mot Cardiff i den siste serierunden.

Og tap ble det for Solskjær og co., som ble buet ut etter kampslutt.

Må heie på City

Nathaniel Mendez-Laing sørget for Cardiff-ledelse etter 22 minutter etter at han selv ble felt av Diogo Dalot.

Ti minutter ut i andre omgang økte Mendez-Laing til 0-2 etter en svak involvering av Scott McTominay i Uniteds bakre rekker.

Tapet gjør at Manchester United avslutter sesongen på sjetteplass, noe som gjør at de må håpe at byrival Manchester City vinner FA-cupen.

Vinner Watford FA-cupfinalen, er det nemlig de som går direkte til gruppespillet i Europa League.

Da må United ut i kvalifisering til Europa League, bestående av seks kamper, for å komme til gruppespillet.

Den første kampen spilles 25. juli - samme dato som United egentlig skal møte Tottenham til treningskamp i Shanghai.

Overrasket med lagoppstillingen

Ole Gunnar Solskjær vartet opp med en stor overraskelse fra start. Unggutten Mason Greenwood (17) debuterte nemlig fra start, og ble med det tidenes yngste United-spiller til å starte en Premier League-kamp.

- Vi har ventet på å få spille med Mason, men har vært uheldig med et par småskader. Han har trent med oss de siste tre-fire månedene, sett veldig bra ut, og gjort det bra på ungdom- og reservelaget. Endelig følte han seg bra, og da starter vi med han, sa Solskjær til egen Uniteds hjemmeside før kampen.

Nordmannen kommer også med noen råd til unggutten.

- Bare ta det rolig og nyt det. Jeg tror ikke han vil bli påvirket av anledningen. Alt kommer naturlig for han, han elsker å spille fotball, så bare gå ut og vis deg fram. Da er jeg sikker på at han vil gjøre det bra, sa Solskjær.

God Greenwood

Selv om nordmannens managerperiode i Cardiff endte med skuffelse, vil debuten som United-manager vekke gode minner.

Da vant Manchester United 5-1 i Wales.

«You're getting sacked in the morning», runget fra bortefansen fra første spark på ballen, fulgt opp med flere negative gloser rettet mot nordmannen.

United startet derimot kampen best, og det var Greenwood som sto bak det meste for United.

Diogo Dalot slo et flott innlegg mot 17-åringen, men ballen skled av hodet på den unge angriperen, slik at kula dalte over mål.

Ti minutter seinere fikk unggutten en ny stor sjanse på hodet.

Greenwood spilte ballen til Andreas Pereira, og gikk deretter på løp. Pereira slo et strøkent innlegg bak forsvaret til Cardiff, men Greenwoods heading ble parert til corner av Cardiff-keeper Neil Etheridge.

Greenwood nære utlikning

Når man ikke treffer på sjansene sine, er det typisk at motstanderlaget scorer på sin første store, og det var det som skjedde Old Trafford.

Nathaniel Mendez-Laing løp inn i sekstenmeteren, men bommet på ballen da han forsøkte å sende den inn i feltet. Samtidig kom Diogo Dalot skliende inn, noe som gjorde at Mendez-Laing gikk i bakken.

Hoveddommer Jonathan Moss pekte kontant på straffemerket, selv om Dalot så ut til å treffe ballen først. Mendez-Laing gjorde ingen feil fra ellevemetersmerket.

Manchester United holdt derimot på å utlikne umiddelbart ved Greenwood.

Jesse Lingard spilte ballen til 17-åringen, som dro av en mann. Deretter skjøt han mot det høyre hjørnet, med Etheridge fikk slått skuddet i stolpen, før Cardiff-forsvaret fikk ryddet unna.

Da United-spillerne gikk til pause, svarte deler av Old Trafford-publikummet med mild buing på grunn av den skuffende forestillingen de første 45 minuttene.

Mendez-Laing doblet

Ole Gunnar Solskjær tok grep i pausen og satte inn Anthony Martial for Phil Jones, men etter noen gode United-minutter, fikk nordmannen et nytt slag i fleisen.

Scott McTominay maktet ikke å klarere bort ballen foran egen sekstenmeter, noe som gjorde at Josh Murphy snappet opp ballen.

Murphy spilte deretter Nathaniel Mendez-Laing på blank kasse, som enkelt kunne spasere inn sitt andre mål.

Nok en gang måtte Solskjær høre «You're getting sacked in the morning» fra bortefans i ekstase.

Tross flere sjanser i sluttminuttene, maktet ikke United å overliste Neil Etheridge i Cardiff-buret.

Dermed avslutter de røde djevlene 32 poeng bak byrival og serievinner Manchester City på tabellen.

Det er like langt som det skiller ned til Cardiff på 17.-plass.