Ole Gunnar Solskjær kritisk til overgangsregler

Solskjær kritisk: - Ikke bra for oss

Overgangsvinduet i England stenger over tre uker tidligere enn i andre store ligaer. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær mener det er lite gunstig.

MISFORNØYD: Når overgangsvinduet i England stenger, har andre europeiske lag tre uker til på seg. - Ikke bra for oss, sier Solskjær. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MISFORNØYD: Når overgangsvinduet i England stenger, har andre europeiske lag tre uker til på seg. - Ikke bra for oss, sier Solskjær. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Om en drøy uke, natt til 9. august, stenger overgangsvinduet på balløya. Da er det ikke mulig for de engelske storklubbene å hente flere forsterkninger. I andre land derimot, som i Spania, Tyskland og Italia, er det mulig å hente spillere i over tre uker til.

Det er en ordning Solskjær mener er ugunstig for hans lag og resten av Premier League-klubbene.

- Jeg mener vi har trukket det korteste strået, for å være ærlig, sier nordmannen i et intervju med Sky Sports.

- Ikke bra for oss

For selv om han ikke kan hente spillere etter 8. august, kan storklubber som Barcelona og Real Madrid gjøre det. Solskjærs midtbanestjerne Paul Pogba er for eksempel blitt koblet til en overgang til Spanias hovedstad.

Nordmannen påpeker i intervjuet nettopp det at storklubbene i andre land kan fortsette å prøve seg på spillere i Premier League.

- Jeg synes ikke det er bra for oss, nei, sier han.

Saken fortsetter under videoen.

KRITIKK: Flere medier har spekulert i at United-spillerne er misfornøyde med treningsregimet til Solskjær. Andreas Pereira ler av kritikken. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Klopp kritisk

Solskjær er ikke den eneste manageren i Premier League som stiller seg kritisk til overgangsreglene.

- Hele Europa foreslo å stenge overgangsvinduet tidlig. Det eneste landet som gjør det, er England, så vi stenger det tre uker før alle andre, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp for et par uker siden.

Tyskeren avskrev samtidig storhandel for Liverpool i sommer, samtidig som han beskrev Rhian Brewster og Alex Oxlade-Chamberlain som «nye spillere».

- Vi får se hva vi gjøre, men jeg tror ikke at det blir det største overgangsvinduet gjennom tidene, sa Klopp.

Kobles til stjernespillere

Så langt i sommer har Manchester United signert Aron Wan-Bissaka fra Crystal Palace og Daniel James fra Swansea. Det har lenge vært spekulert i om både Harry Maguire fra Leicester og Bruno Fernandes fra Sporting kan være på vei inn portene på Old Trafford.

De siste dagene har det også blitt rapportert fra Italia at argentinske Paulo Dybala kan være på vei til Manchester i en byttehandel med United-spissen Romelu Lukaku.

Solskjær og hans lag sesongåpner i Premier League på Old Trafford mot Chelsea søndag 11. august.

NTB / Dagbladet