Solskjær ledet United-reservene i kamp

I gang med trenerjobben.

• Følg Sporting Lisboa - Manchester United og sju andre Champions League-kamper direkte på live.dagbladet.no fra klokka 20.45.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær ledet reservelaget til United da de i dag spilte treningskamp mot akademi-spillere fra Sporting Lisboa.

Klubbenes A-lag møtes i Champions League-kamp i kveld, men også reservelagsspillere er med United til Portugal.

- Dette er en ideell tur for Ole for å være med og å prøve seg på trenerrollen, sier manager Alex Ferguson til klubbens hjemmeside.

Ikke fått jobbtittel

United har fortsatt ikke bestemt helt hvilken tittel Solskjær skal ha i klubbens støtteapparat, men det er klart at han skal samarbeide tett med nederlenderen Rene Meulensteen, som har ansvar for utviklingen av tekniske ferdigheter blant klubbens spillere.

Rett etter at Solskjær kunngjorde at han legger opp forrige måned, utfordret Ferguson ham på å ta et spesielt ansvar for spissene i klubben.

- Det var interessant, for så fort jeg sa til Ole at jeg gjerne ville ham inn for å jobbe med spissene, svarte han: «Det er ok, jeg har alle DVDene,» fortalte Ferguson til The Mirror.

NESTE FASE: Ole Gunnar Solskjær er i full gang med trenergjerningen i Manchester United. Foto: AP/Scanpix
NESTE FASE: Ole Gunnar Solskjær er i full gang med trenergjerningen i Manchester United. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Solskjær hadde allerede bedt teknologiavdelingen om videoopptak av spissene.

Ledet treninger i fjor vår

Men så har han da også hatt tid til å forberede seg. For selv om manutd.com skriver at Solskjær nå tar de første stegene i trenerkarrieren, er ikke det helt korrekt.

Da han skrev ny kontrakt med United i mars 2006, inngikk det i kontrakten at han skulle ta trenerkurs med tanke på en mulig framtid som klubbtrener.

Og allerede i april i fjor fortalte Solskjær at han hadde ledet ungdomslaget og reservene på trening.