Solskjær legger opp

Ole Gunnar Solskjær er for lengst blitt en legende i både Norge og Manchester. Nå legger han fotballskoene på hylla.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær (34) gir seg som aktiv fotballspiller. Det melder britiske Sky Sports News natt til tirsdag.

Dagbladet.no fikk også tips seint mandag kveld om at Solskjær ville legge opp, men det er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold. Ifølge dagens VG må Solskjær under kniven nok en gang.

34-åringen fra Kristiansund har de siste åra slitt med vondt kne - og han har vært gjennom en rekke operasjoner. Solskjær har ikke spilt noe for United denne sesongen, men det var ventet at han var på vei tilbake nå.

Hans siste fotballkamp var FA-cupfinalen mot Chelsea 19. mai. Han kom inn i ekstraomgangene, men klarte ikke bidra til at United vant The Double.

Ville tilbake etter operasjonen

Solskjær opererte kneet sitt i mars, men fikk et lite tilbakefall mot slutten av sesongen. I juni la han seg på operasjonsbordet igjen.

Kirkurgen fant da en del løse bruskbiter, som ikke ble tatt ut i mars. Solskjær omtalte operasjonen som «ufarlig», og han regnet med å delta for fullt fra juli.

På en pressekonferanse i Oslo i juni sa han følgende om statusen sin:

HER FÅR SOLSKJÆR LEGENDESTATUS: Ole Gunnar Solskjær scoret vinnermålet i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. Foto: ALLSPORTS
HER FÅR SOLSKJÆR LEGENDESTATUS: Ole Gunnar Solskjær scoret vinnermålet i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. Foto: ALLSPORTS Vis mer

- Jeg vil ikke at dere skulle skrive historien om fotballkarierren min ennå.

Nå ser det ut som tida har kommet.

Han var 100 prosent motivert for å komme tilbake, selv om han ikke regnet med å spille like mye som før.

- Jeg er helt sikkert på at jeg kommer tilbake igjen. Jeg er fysisk og mentalt tilbake igjen 4. juli, da oppkjøringen starter. Jeg tror jeg kan få bidratt mye neste sesong også, selv om jeg innser at jeg ikke kommer til å spille onsdag, lørdag, onsdag, lørdag, sa Solskjær.

En legende

Dermed tyder alt på at karrieren til Norges mest kjente fotballspiller er over. Ole Gunnar Solskjær er en av de aller største norsk fotball har sett - og han er også høyt verdsatt ellers i Fotball-Europa. Ikke minst i Manchester, selvfølgelig.

Solskjær vil for alltid bli husket i Manchester United for vinnermålet i den dramatiske Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

Han har også nettet utallige andre avgjørende mål for klubben, og derfor har han fått en helt spesiell plass i historiebøkene til MUFC allerede.

Solskjær legger opp

Det er ikke uten grunn at fansen på Old Trafford sang hans navn i nesten hver kamp. Selv om Solskjær var skadet. Han var borte fra banen i to år, men supporterne glemte ham aldri.

Scoret i debuten

Kristiansunderen kom til United fra Molde for elleve år siden, for overgangssummen 1,5 millioner pund. Han spilte seg raskt inn i fansens hjerter, og bare sju minutter inn i debuten mot Blackburn scoret han sitt første mål.

- Alex Ferguson sa «good goal» etter kampen. De andre spillerne sa «well done». Og så var vi ferdig med det, og det skulle da bare mangle. Det var jo bare et mål, sa Solskjær til Dagbladet etter kampen i august 1996.

Altfor beskjedent, selvfølgelig. For dette var ikke bare et mål. Det var en flying start på karrieren hans. En karriere norsk fotball aldri har sett maken til.

Ole Gunnar fikk raskt tilnavnet Baby-Faced Assassin og Sunny i England.

Solskjær har spilt over 360 kamper for United. Forrige sesong scoret 34-åringen elleve mål og bidro til at rødtrøyene vant Premier League. Til sammen har han nesten 130 mål på merittlista for klubben.

Denne sesongen var fra før av forventet å bli Solskjærs siste.

Solskjær legger opp
HYLLES ALLEREDE: Slik ser baksida til Englands største avis, The Sun, ut i dag.
HISTORISK: Ole Gunnar Solskjær ble sammen med Henning Berg og Ronny Johnsen første nordmann som vant den ettertraktede Bøtta.
KOM TILBAKE: Forrige sesong kom Ole Gunnar Solskjær tilbake på banen for Manchester United, etter å ha vært skadd i rundt to år.