Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær lei av svartmalingen

Vil motbevise Tippeliga-kritikerne i kveld.

Foto: SIGVE KVAMME
Foto: SIGVE KVAMME Vis mer

• Europa League i fotballstudio: Herenveen - Molde fra kl. 19

HEERENVEEN (Dagbladet): Nivået på Tippeligaen er blitt hudflettet og latterliggjort. I kveld vil Ole Gunnar Solskjær motbevise kritikerne.

- Jeg tror ikke noen norske lag kommer til gruppespill i europacupene i år heller, uttalte en pessimistisk AaFK-trener Kjetil Rekdal for en drøy måned siden.

Kanskje må han spise ordene sine etter at Molde, Rosenborg og Tromsø har vært i aksjon i kveld. De to førstnevnte har et meget godt utgangspunkt etter henholdsvis 2-0 hjemme mot Heerenveen og 1-1 borte mot Legia Warszawa - mens Tromsø kan få det tøft med å forsvare sin 3-2-seier mot Partizan Beograd i den serbiske heksegryta.

- Lett å si at alt var bedre før
Molde-manager Ole Gunnar Solskjær opplever at ryktet til norsk fotball er verre enn på lenge. Men i motsetning til mange andre tror han ikke det var så mye bedre før.

- Jeg tror vi er bedre enn vårt rykte. Nå er det veldig, veldig dårlig, spesielt etter det som ble prestert (i Europa) i fjor. Men resultatene vi har fått i år, med Tromsø, Rosenborg, Aalesund før de forsvant ut og oss, er lovende. Tippeligaen er bedre enn folk tror. Det er veldig lett å si at alt var mye bedre før, og at vi var mye bedre i 1995 eller 1997. Det tviler jeg på, sier Solskjær til Dagbladet.

I 1997 spilte Rosenborg for øvrig kvartfinale mot Juventus i Champions League...

- Hva er det som gjør at du tviler?

- Jeg tror vi har en generasjon som kommer nå, med unge og spennende spillere på et høyt nivå. Hvis vi klarer å beholde dem vi har, skal vi slå godt fra oss. Den jobben starter i morgen (i kveld journ.anm), sier Solskjær.

Realistisk med Champions League
Norge ligger på en 26. plass på europarankingen for klubblag. Utregningen er basert på prestasjonene i Europa gjennom de siste fem sesongene, og sesongen som strykes etter i år er den hvor Rosenborg sist var i Champions League. Da slo de faktisk Valencia både på Lerkendal og på Mestalla.

Målsettingen til NFF er å klatre til 20. plass innen 2015 - og da trenger man en god europacupinnsats allerede i høst.

Selv om det er Europa League som gjelder for de norske klubbene nå, tror ikke Solskjær det vil ta lang tid før et norsk lag er tilbake i den aller gjeveste klubbturneringen - Champions League.

- Vi kan helt klart klare det i årene som kommer. Vi var et straffespark unna å være i playoff. Marginene er små, men det må jobbes skikkelig. Jeg synes det vi gjorde mot Basel er et lite tegn på at vi ikke er veldig langt unna, sier han.

For en uke siden ble Heerenveen slått 2-0 på en dag Solskjær betegnet som «langt under pari». Det lover godt for kveldens returkamp mot Marco van Bastens gutter - som må score minst tre ganger for å gå videre.

TRODDE IKKE PÅ NORSKE LAG: Kjetil Rekdal må spise sine ord dersom Molde, Tromsø og Rosenborg går videre til gruppespillet i Europa League. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TRODDE IKKE PÅ NORSKE LAG: Kjetil Rekdal må spise sine ord dersom Molde, Tromsø og Rosenborg går videre til gruppespillet i Europa League. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Jeg regner med at de kommer til å ta sjanser, men det skal vi prøve på også. De er nødt til å score først. Om vi får det første målet, er utgangspunktet ganske annerledes igjen, sier Molde-manageren.

- Hvor trygg er du på at dere kommer til å score?

- Jeg er aldri trygg på det, men jeg er trygg på at vi kommer til å skape sjanser. I hver eneste kamp får vi fire fem brukbare sjanser, uansett hvem som har vært motstander. Det er om å gjøre å sette dem.

- Hvor sterk er du i trua på at dette går?

- Jeg er alltid optimist. Det er mye bedre å være optimist og ta feil, enn å være pessimist og få rett, sier Ole Gunnar Solskjær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media