<strong>ÅPEN:</strong> Ole Gunnar Solskær var både åpen og sprudlende da han møtte pressen i dag.
Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix
ÅPEN: Ole Gunnar Solskær var både åpen og sprudlende da han møtte pressen i dag. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix Vis mer

Solskjær letter på sløret: - Det tok lang tid på grunn av familie og min egen sult

Premier League-drømmen er lagt på is.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): I dag ble Ole Gunnar Solskjær presentert som ny Molde-trener. Mange er overrasket over at Manchester United-legenden returnerer til klubben han forlot januar 2014.

Solskjær har omtrent ikke vært å se i mediebildet etter at han fikk sparken i Cardiff. 42-åringen, som lenge var ansett som Norges mest kjente person, har levd et familieliv i ro og mak i hjembyen Kristiansund.

Da Tor Ole Skullerud fikk sparken som Molde-trener i august, startet Molde prosessen med å overtale Solskjær tilbake. Majoriteten har konkludert med at det ikke ville gå.

Overfor Dagbladet forteller Solskjær nå hvorfor det tok så lang tid.

- Jeg har vurdert å bli Molde-trener helt siden Skullerud ga seg. Jeg har kjent på sulten, forteller forteller Manchester United-legenden til Dagbladet.

Sult Sulten var et stikkord som gikk igjen da en meget blid og sprudlende Solskjær møtte pressen i formiddag.

«Sult» er en tittel som oppsummerer mer enn bare Knut Hamsuns legendariske roman. «Sult» er tittelen på sagaen om hvorfor Solskjær - mot alle - odds har valgt å returnere til Molde. 

- Jeg har et veldig fint år med familien og storkost meg og vurdert om jeg vil fortsette med det. Det er derfor jeg har brukt så ang tid på å bestemme meg. Har jeg den sulten som kreves? Ja, det har jeg, svarer Solskjær på sitt eget spørsmål.

- Det samme gjelder spillerne. En 7. plass er ikke godt nok for dette laget. Er de mette etter alle trofeene de har vunnet? Det kan hende noen er det. Jeg har funnet ut at jeg er sulten nok for dette. Nå må jeg finne ut hvilke spillere som er det, varsler Kristiansunds store sønn.

- Orker jeg den lange turen over fjellet? Han forteller til Dagbladet at det var uaktuelt å ta over Kristiansund, selv om de skulle rykke opp i Tippeligaen. Det var også uaktuelt å flytte vekk fra Kristiansund.

Det betyr tidkrevende pendling hver eneste arbeidsdag for Moldes hjemvendte sønn.

- Jeg har gått i meg selv og tenkt: Orker jeg å kjøre den lange turen over fjellet? Det tok på sist, det skal jeg innrømme. Men fotballgleden er så stor at det fristet nok å komme tilbake, forteller 42-åringen.

- Sist gang var jeg en ung og ambisiøs Molde-trener som hadde jeg en drøm å komme meg videre til Premier League. Nå vil jeg gjøre Molde best mulig og bo i Kristiansund kanskje resten av livet.

- Bare oppspinn Han mener timingen for å overta trenerjobben i Molde er god.

- Tidspunktet er veldig bra. Nå kan jeg bruke denne høsten til å finne ut hvilke grep som må gjøres neste år. Jeg må se hvilke spillere som er gode nok og hvilke som fremdeles er sultne.

- Molde er en klubb som er vant til å vinne, men Rosenborg har satt den nye standarden. Det må vi gjøre noe med, tydeliggjør Solskjær.

Det skrives stadig vekk om mannen som avgjorde Champions League-finalen i 1999. Ifølge Solskjær er mye av det bare oppspinn.

- Har du vært aktuell for klubber i Canada og Kina?

- Jeg har hatt en del tilbud, men Toronto-ryktet var bare medieoppspinn. Jeg var aldri aktuell der, men det har vært andre forespørsler, sier Solskjær.

- Fra hvem?

- Det ønsker jeg ikke å gå ut på. Mitt fokus er på Molde, svarer han.

Inspireres av norsk suksess Han har ikke sett Molde live, men mye fra TV-skjermen. I sin egen stue har han sett mange fotballkamper og blant annet blitt inspirert av den unisone norske fotballoppturen denne høsten.

- Jeg er en fotballmann og synes det er veldig spennende og motiverende. Jeg ønsker å være en del av det. Det er veldig gøy å se den norske fotballoppturen. Det er synd det gikk som det gikk mot Italia, men det er fortsatt EM-håp. Molde og Rosenborg har jo en del av æren her, så det må vi fortsette med, sier Solskjær.

Om ryktene om en retur til Kristiansund sier 42-åringen følgende:

- Kristiansund har aldri være aktuelt. Jeg vil ikke ta jobben til Christian Michelsen. Men jeg håper de rykker opp, og at vi kan møtes i Tippeligaen neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer