<strong>SKAL ANGRIPE:</strong> Ole Gunnar Solskjær lover et offensivt Manchester United-mannskap mot Tottenham søndag. Foto: AP Photo/ Jon Super/NTB Scanpix
SKAL ANGRIPE: Ole Gunnar Solskjær lover et offensivt Manchester United-mannskap mot Tottenham søndag. Foto: AP Photo/ Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær om Tottenham-kampen

Solskjær lover angrepsfotball i toppoppgjøret: - Det er slik jeg har blitt lært opp

Ole Gunnar Solskjær står overfor sin første ordentlige test som Manchester United-manager når Tottenham er motstander søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er tilbake fra det kritiserte treningsoppholdet i Dubai. Til helga venter Solskjærs tøffeste utfordring til nå som Manchester United-manager.

For på motsatt banehalvdel står Tottenham på deres midlertidige hjemmebane Wembley. Selv om vertene er favorittene hos bookmakerne, sier Solskjær at han likevel ønsker å angripe.

- Tottenham er ett av de beste lagene i ligaen, og vi må kjenne til styrkene deres. Men vi må gå framover og angripe, det er slik jeg er blitt lært opp. Det å gå framover som lag er også vår styrke og måten vi ønsker å spille på. Vi kommer nok ikke til like mange sjanser mot Spurs, men vi er klare til å spille bra når vi har ballen og bruke hele banen, for Wembley er en stor arena, konstaterer nordmannen.

- Etter fem kamper har vi kommet nærmere en forståelse av hvordan vi ønsker å spille, men vi har ting å jobbe med. Forhåpentligvis får alle se et positivt lag, mener han.

Ikke uten tester

Solskjær har fått en meget god start på trenergjerningen i Manchester og er den første treneren siden ligafotballen ble innført i England i 1888 som har vunnet sine fem første kamper i alle turneringer med to mål eller mer, skriver The Times. Det har skjedd med det eksperter og menigmann har kalt et enkelt kampprogram, men Solskjær er ikke enig i at han har vært uten tester så langt.

- Nei, vi har hatt tester. Newcastle på bortebane er også en test. Den første kampen mot Cardiff var også en test. Den første hjemmekampen foran fansen var også en test. Du blir testet i hver eneste kamp i Premier League, uten tvil, men dette er selvfølgelig en kamp mot et topplag. Hvis vi vil nærme oss dem, trenger vi en god prestasjon og et godt resultat, sier Solskjær.

SOLSKJÆR: Dette mener folket om Solskjærs innsats i Manchester United. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Roser Pochettino

Søndag ettermiddag får Solskjær uansett et godt svar på hvor langt laget har kommet. En god nyhet for Manchester United er at Paul Pogba er klar for spill etter at en skade satt ham ut av forrige helgs FA-cupkamp. Franskmannen har scoret fire mål og levert tre assists på bare fire kamper under Solskjær.

Mens Pogba har blomstret under Solskjærs ledelse kan det samme sies om Tottenhams målmaskin Harry Kane under Pochettinos ledelse i Tottenham. Solskjær roser den engelske storscoreren.

- Han er ikke så ille, eller hva? Han er en fantastisk målscorer, en av verdens beste. Men jeg har et par selv som jeg er fornøyd med å jobbe med. Sett fra utsida er Kane en fantastisk avslutter, han misbruker aldri sjanser, så vi må sørge for at han ikke får noen mot oss, sier Solskjær.

Nettopp Pochettino er også mannen mange holder som den største favoritten til å få Manchester United-jobben permanent fra sommeren av. Solskjær sier til pressen at han godt forstår hvorfor argentineren er en aktuell mann for jobben.

- Han har gjort en veldig god jobb. Han er en av … som dere sier … det er en grunn til at det spekuleres. For han har gjort det så bra. Men det er ikke min oppgave å vurdere andre managere, mitt fokus er på meg og mitt lag, sier Solskjær på pressekonferansen før søndagens møte med Tottenham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer