Solskjær lyttet ikke til legen

Manchester United lyttet aldri til landslagslege Lars Engebretsens råd om å la Ole Gunnar Solskjær hvile i to uker etter Bosnia-kampen.

Nå er Solskjær kneoperert og kan ha spilt sin siste landskamp.

Solskjær vred kneet første gang mot Wolverhampton 27. august. Meget skeptisk måtte Alex Ferguson la Solskjær dra til Norge og landslagssamling før Bosnia-kampen 6. september. Der slo Solskjær opp igjen kneskaden og dro hjem til Manchester med et brev fra fungerende landslagslege Lars Engebretsen som anbefalte at Solskjær fikk spillefri i et par uker for å bli helt frisk. United overså rådet, lot Solskjær spille - og i kampen mot Panathinaikos 16. september hinket han av banen på nytt. Ifølge Manchester Evening News fjernet legene brusk i Solskjærs kne tirsdag, og Ferguson bekrefter at Solskjær sitter på tribunen de neste tre månedene. Engebretsen mener likevel ikke at United har misbrukt Solskjær.

- Svaret er nei om du spør meg om dette kunne vært unngått om Solskjær hadde fått hvile i ti dager, sier han.

Ifølge Engebretsen var brevet han skrev til United basert på at Solskjær hadde diagnosen «bone bruise» - noe som på norsk kan oversettes til et blåmerke på brusken. Men tilstanden var nok verre.

- Det var diagnosen da, men om de har fjernet brusk, er det en annen historie, sier Engebretsen.

Solskjær var gjennom en MR på Aker sykehus da han kom til Norge etter Wolverhampton-kampen. Ut fra bildene fikk Solskjær diagnosen «bone bruise» og ble vurdert frisk nok til å spille mot Bosnia.

- Vi fant ikke grunnlag til å gå inn i kneet da, sier landslagslege Thor Einar Andersen, som fulgte opp Solskjær til og med Bosnia-kampen.

- Burde dere gjort det?

- Nei, det er bare noe vi gjør når vi er usikre. Artroskopi betyr også at en spiller er ute i 10- 14 dager. Det er også infeksjonsfare inne i bildet.

Engebretsen tror nå Solskjær har vært bruskskadd helt siden Wolverhampton-kampen. Da er operasjon eneste utvei, og skaden har sånn sett ikke forverret seg som følge av kampene Solskjær har spilt siden 27. august. Andersen vil ikke spekulere på hvorvidt skaden har forverret seg som følge av kampene siden da. Men Andersen forsvarer Uniteds valg om å bruke Solskjær som de har gjort.

- United har ikke pushet ham mer enn det vi hadde gjort, sier Andersen.

Solskjær mister uansett landskampen mot Luxembourg 11. oktober - og eventuelt de to playoffkampene i midten av november. Han har blitt spurt flere ganger, men har ikke ønsket å snakke om landslagsframtida.

UTE TIL JUL: Det var i denne kampen 16. september, mot Panathinaikos, at Ole Gunnar Solskjær måtte kaste inn håndkleet for godt i år. Her kjemper han mot Panagiotis Fissas.